CHP'de blok liste

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Aralık 2010 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okan KONURALP

CHP'nin 18 Aralık'ta yapılacak olağanüstü kurultaya damgasını vuran liste tartışması Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun tercihi olan ?blok liste? lehine sonuçlandı.

Eski Genel Sekreter Önder Sav ve ekibinin değerlendirme toplantısı sonucunda eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın öncülüğünü yaptığı ?çarşaf liste? önergesine destek vermeme kararı aldı. Bu kararı, örgütlerden gelen ?blok liste? isteği de etkiledi. Baykal'ın yakın çevresine, ?Kurultayda önerge verilirse çıkar doğruları söylerim. Önder'in kararı, aslında çarşaf listeye karşı olmak, demektir. Endişelerimizi ve önerilerimizi söyledik. Karşılık bulmamış görünüyor. 8 kere çarşaf listeyle seçim yapıldı. 2003'ten beri partide bütünlüğü sağlamak için blok liste uygulandı. Şimdi yeni bir tüzük var. PM de çarşaf listeyle belirlenmeli.? İl başkanlarının kurultaydan bir gün önce yapacakları toplantıdan da ?blok liste? kararı çıkması bekleniyor. Divan başkanlığı için ise İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski bakanlardan Adnan Keskin, milletvekilleri Atilla Kart, ve Mustafa Özyürek'in adı geçiyor.

Kurultay sloganı

CHP'nin hafta sonu Ankara Arena Spor Salonu'nda yapacağı 15'inci Olağanüstü Kurultayı'nın renkleri, CHP'nin ve üyesi olduğu Sosyalist Enternasyonal'in ?resmi? rengi olarak kabul edilen ?kırmızı? ile özgürlüğün rengi ?mavi? olacak. Kurultayın sloganı ise Demokrat Parti'nin CHP'yi geçerek tek başına iktidar olduğu 1950 seçimlerinde kullandığı ünlü ?Yeter, söz milletindir? sloganını hatırlatan ?Artık yeter. Korkma, ayağa kalk.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber