Öğrenciler polis kalkanında uzun eşek oynadı!/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2010 16:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

ODTÜ'lü öğrenciler Başkaban Erdoğan'ın Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu toplantısına gelmesiyle başlattıkları eyleme devam ediyorlar. Eylemciler polise kartopu attarak ve zaman zaman taş atarak karşılık verdi. Bazı eylemciler ise polis kalkanında uzun eşşek oynadı.

ODTÜ'lü öğrenciler Başbakan Erdoğan'ın protesto ettikleri eylemde kendilerini toplantının yapıldığı binaya yaklaştırmayan Polise önce kartopu ve zaman zamanda taş atarak karşılık verdiler. Polisin biber gazı ile müdahele ettiği öğrenciler bir süre sonra kendilerini polisin kalkanları ile kurduğu barikatlara çarptılar.

Birdirbir ve uzun eşek oynayarak birbirlerinin üzerinden atlayan öğrenciler polis kalkanlarına kendilerini çarptılar. Polisinde zaman zaman gülerek izlediği eylem Başbakan Erdoğan'ın toplantıdan ayrıldığının haber alınması ile birlikte sona erdirildi.

POLİSE KARTOPU ATTILAR

ODTÜ'deki eylemlerini sürdüren öğrenciler, geri çekilmeye başlayan polisi sloganlar ve kartopu ve taş atarak bir süre takip etti. Bunun üzerine çevik kuvvet ekibi, öğrencilere gaz bombası atarak müdahale etti.

Öğrencilerden bazıları, polisin attığı gaz bombalarını alarak tekrar polise fırlattı. Olayları takip eden gazeteciler de biber gazından nasibini aldı. Olaylar sırasında yoğun biber gazına maruz kalan bir kameraman da görevini bırakmak zorunda kaldı.

ODTÜ'nün Bilkent kapısına kadar polisi takip eden öğrenciler yaptıkları basın açıklamasında, polisin attığı gaz bombalarını göstererek, gazın kendilerine hedef gözetilerek atıldığını ileri sürdü. Öğrenciler, tek amaçlarının Başbakan'ın bulunduğu binanın önüne gelerek basın açıklaması yapmak olduğunu, ancak buna karşılık kendilerine biber gazı atıldığını söylediler. Öğrenci grubu basın açıklamasının ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber