ÖSYM, değiştiğini göstermeli ve Önlisans/Lise branş sıralamalarını yayınlamalı!

ÖSYM yıllardır anlamsız bir şekilde branş sıralamalarını yayınlamamaktadır. Ancak bu sıralamaları kamuoyuna açıklamak yerine kamu kurumlarına verebilmektedir. 2008 yılı KPSS Lisans sınavı branş sıralamalarını, bir kamu kurumunun paylaşması sonucunda, memurlar.net olarak bizler yayınlamıştık. Yine 2010 yılı KPSS Lisans sıralamalarını, ÖSYM'nin bir derneğe verdiği bilgiler üzerinden yayınlamıştık. Zaten MEB'de öğretmenler için branş bazında sıralamaları yayınlamıştır. Bu konunun artık gizli, çok gizli gibi bir yönü kalmamıştır. Hayatlarına yön vermek isteyen adayları bilgilendirmek açısından bu sıralamaları yayınlamak uygun olacaktır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Aralık 2010 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2010 KPSS Önlisansa 500 bini aşkın aday, lise sınavına ise 1,5 milyona yakın aday katılmıştır.

Bu sınav sonuçları 2012 yılına kadar geçerli olacaktır.

Söz konusu olan, 2 milyona yakın kişini,n hayatlarını planlamaları hususudur. .

ÖSYM bugüne kadar hep sadece "girilen düzey bazında" sıralamaları vermiştir. Bu, hiçbir anlam ifade etmemektedir. Esas anlamlı olan branş sıralamalarıdır.

Bir elektrik teknisyeni veya bir makine teknikeri kendi bölümünden mezun olmuş adaylar arasında kaçıncı olduğunu bilirse, açıklanan kontenjanlara göre işe girip giremeyeceğini az çok kestirebilecektir. Bu, sınava girmeyen kişilerin de anlayabileceği çok önemli bir husustur.

ÖSYM Başkanlığının bugüne kadar vermemekte ısrar ettiği bu bilgileri açıklayarak yeni bir başlangıç yapması uygun olacaktır.

Eğer teknik nedenlerden dolayı bu veriler açıklanmıyor ise, Memurlar.net olarak gerekli tüm teknik alt yapıyı sağlayarak verileri memurlar.net serverları üzerinen yayınlayabileceğimizi ÖSYM Başkanlığına taahhüt ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber