Atalay: CHP zor durumda kaldı ve yeni bir şeyler üretmeye çalışıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2010 15:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Kayseri Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Atalay, bu konuda söylenecek her şeyin söylendiğini ifade etti. Yeni bir gelişme olmadığını ve açıklığa kavuşmamış hiçbir şey olmadığını aktaran Bakan Atalay, "Bu gün bir yerde bir belge sanki yeni gibi yayınlanmış. Bunu daha önce sitelerinde yayınladıkları için biz dağıtmamıştık. Onların dağıtmadığı evrakları dağıtmıştık. Basın mensuplarının bilmediği bir belge yok. Bu konuda her şey çok açık." diye konuştu.

CHP'nin meclisteki bütçe görüşmelerinde zor durumda kaldığını ifade eden Bakan Atalay, "Meclisteki en önemli bütçe görüşmesini bir genel başkan buna ayırınca ve bunun da içi boş çıkınca şimdi biraz zor durumda kaldı ve yeni bir şey üretmeye çalışıyorlar. Benim gördüğüm bu. Söyleyeceğim de bu arkadaşlar." ifadesini kullandı.

BDP milletvekillerinin Meclis'te yaptığı Kürtçe konuşmalar ve 'Güneydoğu ve Doğu'da iki dilli yaşama geçilmesi yönündeki çağrısı'nın sorulması üzerine Atalay şu açıklamayı yaptı: "O konuda pratikte hiçbir uygulaması olmayacak bir konu. Tabi siyaset yapıyorlar. Bizim resmi dilimiz Türkçedir. Ama ülkemizin her köşesinde vatandaşlarımız kendi ana dillerini rahatça öğrenebilirler. Öğretebilirler. Bu konuda zaten bir sorun yok. Hatta devletin televizyonları bu konularda 24 saat yayın yapıyor, Arapça-Türkçe olarak. Gazete, dergi gibi konularda sorun yok. Ama devletin resmi dili Türkçe'dir ve tartışılmaz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber