Vali Muşmal: Her genç kızın başına gelir/video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2010 17:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkeze alınan Kırklareli Valisi Muammer Muşmal, ?Gerçekten biz iyi niyetle hizmet etmek isterken bu fırsat bize verilmedi. Hani bir söz vardır ya 'her şeye rağmen babam sağ olsun'... Biz de 'sağlık olsun' diyoruz? dedi. Vali Muşmal, neden merkeze alındığı sorusuna ise 'Her genç kızın başına gelir' diye konuştu.

Kırklareli Valisi Muşmal, makamında yaptığı basın toplantısında, halka hizmet düşüncesiyle Kırklareli'ne geldiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

?13 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 20 Eylül 2010 tarihinde başladığım Kırklareli Valiliği görevimden merkeze alındım. Daha önce Elazığ'da üç yıl görev yaptıktan sonra 2008 yılının sonunda merkeze alınmıştım. Yargıya başvurduk, yargı kararıyla iki kez Elazığ'a geri döndük. Son dönüşümüzde de 17 gün Elazığ'da görev yaptıktan sonra normal kararname ile Kırklareli'nde göreve başlamış bulunduk.?

Muşmal, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu ve hukukun her zaman herkese bir gün mutlaka lazım olacağını belirterek, ?Biz de ülkemizin hukuk devleti olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda zaten yargı yoluna başvurduk. Elazığ'da 17 gün çalıştıktan sonra Kırklareli'ne verilmemiz, burada da üç ayı doldurmadan, tekrar merkeze alınmamız, gerçekten hukuka ne kadar saygı olarak değerlendirilir. Bu devletin valisi olarak bizlere hem de bu vali geliş gidişlerinden rahatsız olan Kırklarelililere ve buna benzeyen illere yazık olduğunu düşünüyorum? görüşlerini dile getirdi.

İyi niyetle hizmet etmek isterken, bu fırsatın kendisine verilmediğini kaydederek, şunları söyledi:

?Hani bir söz vardır ya 'her şeye rağmen babam sağ olsun'... Biz de 'sağlık olsun' diyoruz ama ben hukuk mücadelesine devam edeceğim. Çünkü biz hukuka ve ülkemizin de hukuk devleti olduğuna inanıyoruz. İnşallah daha iyi şartlarda Kırklareli'ne hizmet etme imkanı buluruz. Aslında söylenecek çok şey var ama her şey zaten anlatılmış durumda. Herkes kısa sürede olsa haklarını helal etsin.?

?HER GENÇ KIZIN BAŞINA GELİR HESABI BİZİM DE BAŞIMIZA GELDİ?

Bir gazetecinin, ?Merkeze alınmanızdaki sebep nedir?? sorusu üzerine Vali Muşmal, ?Her genç kızın başına gelir hesabı bizim de başımıza geldi? dedi.

Merkez Valiliğine alınması konusunda şu ana kadar kendisine hiçbir gerekçe bildirilmediğini kaydeden Muşmal, ?Türkiye'de her şeyin hoş görüldüğü bir dönemde, 35 yıllık kamu hayatımızda, devlet hizmetinde gerçekten hiçbir yanlışım olmadığına inanıyorum. Biz doğru ve dürüst bu ülkenin hizmetindeyiz. Devlette kin olmaz, devlete düşmanlık olmaz, devlette küslük olmaz? ifadesini dile getirdi.

Vali Muşmal, Valilik binası önünde basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.



Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber