Okuldaki dayak iddiasına jet soruşturma!

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

7'nci sınıfa giden U.S. ile Mertcan Kapalı arasında tahta silme yüzünden tartışma çıktı ve...

VATAN İSTİHBARAT

İzmir'in Bayraklı İlçesi'ndeki Nedret-İlhan Keten İlköğretim Okulu'nda 7'nci sınıfa giden U.S. ile Mertcan Kapalı arasında tahta silme yüzünden tartışma çıktı. U.S.'nin şikayeti üzerine okulun müdür yardımcısı Erdoğan Çakmaklı iki öğrenciyi de odasına çağırdı. İddiaya göre müdür yardımcısı Çakmaklı çocukları azarladıktan sonra Mercan'ı tokatladı ve ailesine haber vereceğini söyleyerek öğrenciyi odasından çıkarttı. Mertcan da odadan çıktıktan sonra koşarak 4'ncü kattaki tuvaletin penceresinden atladı. Ayak bilekleri ve kalça kemiği kırılan küçük öğrenci hastaneye kaldırılarak ameliyata alındı.

Aileyi isyan ettiren olayla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatıldı. Özkanlar Emniyet Amirliği'nde ifade veren okul müdürü Halil İbrahim Demirel, öğrencinin ailevi sorunları olduğunu, okulun herhangi bir suçunun olmadığını öne sürdü. Soruşturma kapsamında Valilik talimatıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden müfettişler görevlendirildi.

?Tokat atmadım'

Hedefteki müdür yardımcısı Erdoğan Çakmaklı, VATAN'a yaptığı açıklamada şunları söyledi: ?Mertcan'a kesinlikle tokat atmadım. Eğitimde dayağın yeri olamaz. 30 yıllık bir eğitimciyim. Çocuklara sevgi veririm sadece. Benim görevim dersi ve okulu sevdirmek. Ben de şevkatten başka bir şey olamaz çocuklara karşı. Zaten çocuğa dayak olur mu? Adı üstünde çocuk zaten. Böyle durumlarda aile çağırılır. Kaldı ki ben çocuğa bile söylemedim ailesini arayacağımı.?

?Okul yönetiminden şikayetçiyim'

Baba Gökhan Kapalı, ?Oğlum çok uzun süren bir ameliyata girdi. Tek tesellimiz hayati tehlikenin olmaması. Oğlumun başına gelenlerden okul idaresi sorumlu, oğlum korkutulduğu için böyle bir yola başvurmuş. Biz de okul yetkililerinden şikayetçiyiz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber