Öğrencilerden formasyon protestosu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2010 16:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, pedagojik formasyon eğitiminin durdurulması kararını protesto etti.

İnönü Üniversitesi yerleşkesindeki kafeterya önünde toplanan bir grup Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi, Danıştay 8. Dairesi'nin pedagojik formasyon eğitiminin yürütmeyi durdurma kararının yanlış olduğunu iddia etti.

Burada grup adına açıklama yapan öğrencilerden Nazmi Başaran, alınan bu karara karşı haklı tepkilerini göstermek ve seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararı ile bir buçuk yıldır pedagojik formasyon eğitimi dersleri alan tüm öğrencilerin mağdur olduğunu belirten Başaran, şunları kaydetti:

''Alınan bu karar aynı zamanda kazanılmış hak kavramının açık bir ihlalidir. Danıştay 1. Dairenin aldığı bir kararda 'Kazanılmış hakların korunması hukuk devleti ilkesinin bir gereğidir. Hukuk devletinde tüm devlet faaliyetlerinin hukuk kurallarına uygun olması önemli ve temel bir ilkedir' denilmektedir. Ayrıca kazanılmış haklara saygı ilkesi, uluslararası hukukun evrensel prensiplerindendir. Anayasa Mahkemesi kararları, kazanılmış hakka saygı ilkesine uygun davranmanın zorunlu olduğunu ve bu türlü davranışın anayasanın 2. maddesinde yer alan 'hukuk devleti' ilkesinin özünde bulunduğuna karar vermiştir.''

Danıştay kararının gerekçeleri göz önünde bulundurularak, YÖK tarafından mağduriyetlerinin önleneceğine inandıklarını belirten Başaran, ''Bu gerçeklikten hareketle, kazanılmış pedagojik formasyon eğitimi hakkımızın elimizden alınmasının tarihsel, hukuksal ve toplumsal açıdan hiçbir dayanağı bulunmadığını bildirir, hakkımızı sonuna kadar savunacağımızı tüm Türk halkına duyururuz'' dedi.

Grup açıklamanın ardından, olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber