Malatya'da okulların güvenlik karnesi çıkarılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2010 19:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Malatya Valiliğinin öncülüğünde başlatılan ''Okul Güvenliği Standartları Projesi'' ile kentteki tüm okullar afet, gıda, sağlık ve güvenlik yönünden derecelendirilecek.

Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından takip edilecek proje için valilik ''Okul Standartları Yönergesi'' çıkartarak ilgili tüm kurumlara gönderdi.

Çocuk Şube Müdürü Selim Özdemir, Eski Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısında,belirlenen kategorilerde okulların denetlenmesi ve eksikliklerinin tespit edilmesi için Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Tarım Müdürlüğü, Malatya Belediyesi ve Makine Mühendisleri Odası Malatya Şubesinin de içinde olduğu Okul Güvenliği Standartları Komisyonunun oluşturulduğunu söyledi.

Komisyonun, acil afet durum, eğitim ve yangın tedbirleri, gıda ve hijyen güvenliği, okul sağlık hizmetleri başlıkları altında toplanan kontrol liseleri oluşturarak puanlama yapacağını ifade eden Özdemir, bu puanlamada ''Geçer'', ''vasat'', ''iyi'', ''çok iyi'' ve ''mükemmel'' şeklinde derecelendirmeler yapıldıktan sonra her okulun girişine asılacağını anlattı.

Selim Özdemir, bu çalışmayla okullarda güvenlik standartlarını en üst seviyeye çıkartmayı amaçladıklarını, aynı zamanda çalışmanın standartların yükselmesi için teşvik edici bir özellik taşıdığını kaydetti.

Özdemir, şöyle dedi:

''Projenin aşamalarında ve tamamlayıcı çalışmalarından biri olan ve birçok faktörü biraraya getirerek okullarımızda eğitim ve öğretimlerine devam eden çocuklarımızın, güvenli ortam ve mekanlarda öğrenimlerini sürdürmelerini amaçlayan projemizi bugün tamamlamış bulunmaktayız. Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğimiz çalışmayla her çocuğumuzun, her anlamda güvenlik endişesi duymadan, güvenli ortam ve mekanlarda güvenlik ihtiyaçlarının belirlendiği, çevresel ve fiziki olumsuzluklardan arındırılmış yerlerde öğrenimlerine devam etmelerini hedefledik.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber