39 kişilik sahte evrak çetesi çökertildi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Aralık 2010 11:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 10 ayrı ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla her türlü resmi evrakın sahtesini basarak hem bunların ticaretini yapan, hem de piyasayı dolandıran 39 kişilik çete çökertildi. Çetenin sahte çek ve faturanın yanı sıra İmam Hatip liselerinin bile sahte diplomasını bastığı anlaşıldı.

Bir ihbarı değerlendiren polis, 6 ay önce sahte evrak çetesini izlemeye aldı. Ekipler, Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Sakarya, Niğde, Erzincan, Antalya, Bilecik, İzmir ve Yalova illerinde çete elemanlarının piyasaya sahte çek, sürücü belgesi, kimlik, İmam Hatip liselerinin de aralarında bulunduğu sahte lise diplomaları, yazar kasa fişleri ve fatura ticareti yaptığını belirledi. Hafta başında bu illerde eş zamanlı operasyon için düğmeye basan polisler, 39 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında iki de kadın bulunuyor.

350 polis memurunun görev aldığı operasyonda, şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarında ruhsatsız 2 tabanca, 1 av tüfeği, matbaada orijinal çek kağıdına basılan 4 bin 908 sahte çek, çeşitli bankalara ait üzerinde hologram bulunan çek yaprakları, İmam Hatip liselerine ait sahte diplomalar, 5 yazıcı ile matbaada kullanılan bilgisayarlar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından aralarında çete lideri olduğu öğrenilen 28 yaşındaki İ.B.'nin de bulunduğu 39 kişi adliyeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber