Erdoğan, valilerden reform desteği istedi

Haber Giriş : 24 Mart 2005 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin eğitim, sağlık, adalet ve emniyet alanlarında yaptıklarıyla yükseleceğini belirterek yapılması gerekenler için valilerden destek istedi.

Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanlığı'nda biraraya gelen 81 ilin valisine hitaben yaptığı konuşmada 16 büyükşehir belediyesi arasında dengesizlik bulunduğunu belirterek bu duruma neden olarak siyasi çıkar amacıyla yapılan yatırımları gösterdi.

"Bu yatırımlar bazı yerlerde gerçekten ihtiyaç olmadığı halde 'yaparsak oy alırız' mantığıyla yapılmıştır" diyen Erdoğan, çıkarcı mantıkla yapılan birçok yatırımın yarım kaldığını söyledi.

Türkiye'nin büyüyeceği ve gelişeceği konuları eğitim, sağlık, adalet, emniyet olarak sıralayan Başbakan, "Türkiye bunlar üzerinde yükselecek" dedi.

30 kişilik sınıf hedefi

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin eğitim olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu alanda ilk hedeflerinin '30 kişilik sınıflar oluşturmak' olduğunu söyledi. Eğitimde kalitenin yükselmesi için valilerin de katkısını beklediklerini belirten Erdoğan, ücretsiz kitap dağıtımının ise devam edeceğini kaydetti.

Erdoğan, büyük şehirlerde yaşanan en büyük sıkıntının ise güvenlik konusunda olduğunu söyledi. Üstü kapalı olarak 6 martta polisin müdahalesiyle sonuçlanan Beyazıt eylemine değinen Başbakan, emniyet konusunda gerek istihbaratın gerekse güvenlik güçlerinin bundan sonraki süreçte daha hassas değerlendirme yapması gerektiğini vurguladı

"Göç arttıkça sorunlar artıyor"

Erdoğan, Toplu Konut İdaresi ile ilgili olarak ise kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Göçlerin artmasıyla sıkıntıların arttığını belirten Başbakan, "sıkıntının nedeni yoksulluktur. Göçler neticesinde sıkıntı ortaya çıkıyor... Fakirleşme meydana geliyor... Bunun da en kötü sonucu suça teşvik edilen çocuklardır" diye konuştu.

Erdoğan, valilere hitaben yaptığı konuşmada köy yollarına da değindi. Köy hizmetleri'nin İl Özel İdareleri'ne devredildiğini hatırlatan Erdoğan, en önemli sorunlardan yol konusunda valilerin harekete geçmesini istedi. Sorunun ham yol-bitmiş yol noktasında yaşandığını söyleyen Başbakan, yarım yolların bir an önce tamamlanmasını talep etti.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber