Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Ocak 2011 09:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu (İstanbul'un kuzey ve doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Batı Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren hakkari, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar genellikle yağmur ve sağanak akşam saatlerinden sonra İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz' in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu (İstanbul'un kuzey ve doğusu, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Batı Karadeniz ile öğle saatlerinden itibaren Hakkari, Şırnak, Bitlis ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (su baskını, sel, v.b) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek rüzgar nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (çatı uçması, ağaç devrilmesi, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

SİS UYARISI: Gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yer yer sis beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Bursa,Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik )ile Çorlu çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur ve yükseleri ile Çorlu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların bu sabah saatlerinden sonra İstanbul'un kuzey ve doğu kesimleri ile Yalova, Sakarya, Bilecik ve Kocaeli çevresinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

EGE: Çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur akşam saatlerinden itibaren kuzey ve doğu kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar bölge genelinde yarın (Salı) sabah saatlerinden itibaren kuvvetli olmak üzere yağmur, bu gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, Çorum, Amasya ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, akşam saatlerinden itibaren iç kesimleri ile yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu, güney ve batısı ile zamanla bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar Malatya ve Elazığ çevresinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışlar öüğle saatlerinden itibaren Hakkari, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olacak. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer hafif sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu zamanla çok bulutlu, bölge geneli yağmurlu geçecek. Yağışlar öğle saatlerinden itibaren siirt çevrelerinde kuvvetli olacak.Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Salı

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber