Teziç:Kimin üniversiteye devam edeceği akademik bir konudur

Haber Giriş : 24 Mart 2005 21:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, "Başarının ne olup olmadığı, kimin başarılı kimin başarısız, kimin üniversite eğitimine devam edip etmeyeceği konusu, siyasi bir tercih konusu değil, akademik konudur. Bunun parlamento tarafından düzenlenmesi, öğretim üyelerini yaralamaktadır" dedi.

Teziç, Erciyes Üniversitesi'ne gelişinde Rektör Prof. Dr. Cengiz Utaş ve senato üyeleri tarafından karşılandı.

Senato toplantısına fahri başkanlık yapan Teziç, gazetecilerin soruları üzerine, öğrenci affından 667 bin kişinin yararlanacağını, ancak üniversitelerin bu konuya hiçbir zaman olumlu yaklaşmadıklarını söyledi.

"Başarının ne olup olmadığı, kimin başarılı kimin başarısız, kimin üniversite eğitimine devam edip etmeyeceği konusu, bir siyasi tercih konusu değil, bir akademik konudur" diyen Teziç, şöyle devam etti:

"Bunun parlamento tarafından düzenlenmesi, daha üstü kapalı bir ifadeyle söylemek istiyorum, öğretim üyelerini yaralamaktadır. Sanki bugüne dek yaptıkları değerlendirmeler, notlar haksızmış gibi bir anlayış ortaya çıkmaya başlıyor. 'Bakın hocalar yanlış not vermekte, biz bunu düzeltiyoruz' gibi bir algılama ortaya çıkıyor. Bundan uzak durmakta yarar var. Üniversiteler, bu tür müdahaleler karşısında 'Öğrencilerin başarısızlığında ne gibi çözümler üretilebilir' noktasında tıkanıp kalıyorlar. 'Biz bir çözüm getirsekte yine afla karşılaşacağız' anlayışı üniversitelerin elini kolunu bağlamakta."

tnn

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber