Sanayi Bakanı: Gelir vergisi sistemi değişecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 00:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin Sanayi Strateji Belgesi, kamuoyuna açıklandı. Bakan Ergün, "Türk Ticaret Kanun Tasarısı'nı, 2011 mart ayına kadar yasalaştıracağız. Kanun yönetmeliğini ise 2012 yılı sonuna kadar çıkartmış olacağız" dedi. 72 eylemden oluşan belgeye göre, gelir vergisi sistemi yeniden düzenlenecek.

Türkiye'nin Sanayi Strateji Belgesi, İstanbul'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısı ile kamuoyuna açıklandı. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanan ve 72 eylemden oluşan belgeye göre, gelir vergisi sistemi yeniden düzenlenecek, yöresel özellikleriyle öne çıkan ürünlerin korunması sağlanacak, Organize sanayi bölgelerine, büyük fabrikalara ve limanlara özel sektör katkısı ile demiryolu bağlantı hatları yapılacak, yılda bin ton eşdeğer petrol (TEP) üzerinde enerji tüketin sanayi kuruluşlarında, enerji yöneticisi atanması süreci tamamlanacak ve Türk Ticaret Kanun'u Tasarısı yasalaştırılacak ve sonrasında ikincil mevzuat çıkarılacak.

-BELGE 3 ANA, 8 ALT BAŞLIKTAN OLUŞUYOR-

Strateji Belgesi'nde ana başlıklar, "Yatırım Sanayi Politikası Alanları", "Sektörler Sanayi Politikası Alanları" ve "Uygulama İzleme ve Koordinasyon" şeklinde belirlenirken, alt başlıklar Yatırım ve İş Ortamının İyileştirilmesi", "Uluslararası Ticaret ve Yatırımlar", "Beceriler ve İnsan Kaynağı", "Kobi'lerin Finansmana Erişimi", "Firmaların Teknolojik Gelişimi", "Alt yapı sektörleri", "Çevre", "Bölgesel kalkınma" olarak sıralandı.

Belgedeki, "Yatırım ve İş ortamının iyileştirilmesi" ana ve "Yatırım ve iş ortamının iyileştirilmesi" alt başlığına göre, sanayi sektöründe girişimciliğin yaygınlaştırılmasına yönelik eğitimler verilecek destekler sağlanacak, Türk Ticaret Kanunu Tasarısı yasalaştırılacak ve sonrasında ikincil mevzuat çıkarılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarının sanayi alanında yürüttükleri hizmet ve görevlerin elektronik ortamda gerçekleştirilmesi ve işlemlerin sadeleştirilmesi yoluyla bürokratik yükün azaltılması sağlanacak, şirket kuruluşu ve işyeri açma işlemleri kolaylaştırılacak, kaliteli ve güvenli ürün arz ve talebi için teknik mevzuatın AB ile uyumlaştırılması ve ithalatın dahil, gerekli denetim sistemlerinin kurumsallaşması sağlanacak, kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan düzenlemelerin, rekabet koşulları üzerinden olası etkilerinin analizine yönelik bir kılavuz hazırlanacak, çevrimi içi şirket işlemleri projesi gerçekleştirilecek ve gelir vergi sistemi yeniden düzenlenecek

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber