Maliye, ARFF'cileri de torba tasarıdan çıkartmış

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 16:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

2010 yılı toplu görüşmelerinde sağlanan mutabakat içinde ARFF Personelinin GİH Sınıfına geçirilmesi maddesi de yer almıştı.

Ancak,tüm ARFF Personelini sevindiren bu olumlu adımlar, söz konusu maddenin Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu sırasında ?Torba Yasa? dan çıkarılmasıyla sekteye uğratılmıştır.

Tüm ARFF personeli bugün Meclise faks çekti. Vekillere çekilen fask şu şekilde..

"Bazı hizmetler vardır ki, ihtiyaç duymadıkça önemi anlaşılamaz; ARFF hizmetlerinde olduğu gibi?
Bizler, DHMİ'de DHMİ'nin işlettiği havalimanı ve hava meydanlarında ARFF personeli adıyla (Airport Rescue and Fire Fighting) 24 saat Hava Meydanı Kurtarma ve Yangın Söndürme hizmetlerini ifa eden itfaiye çalışanlarıyız.
Havaalanlarında can ve mal kurtarmaya yönelik hayati önem taşıyan görevlerimizi her zaman ve her koşul altında yerine getiren, görev sırasında kullandığımız araçların sadece birinin fiyatı 1.300.000 ?' olan, çalışma ortamı gereği sürekli uçak gürültüsüne maruz kalan, havalimanlarının en fazla egzoz gazları soluyan biz ARFF personeli DHMİ'de Yardımcı Hizmetler Sınıfında yer almaktayız.
Oysa ki aynı görevleri yapan; Büyükşehir Belediyesi, Orman Bakanlığı ve M.K. E. İtfaiyesi personeli Genel İdari Hizmetlerde, TÜPRAŞ İtfaiyesi; Mesleki Hizmetler Sınıfında, Sabiha Gökçen Havalimanı İtfaiyesi personeli de Teknik Hizmetler Sınıfında bulunmaktadır. A.B.D, Almanya, İngiltere, Avusturya, İspanya, Yunanistan ve Bulgaristan'da görev yapan itfaiye personeli ise meslek sınıfı olarak görülmektedir.
DHMİ'ye bağlı hava meydanlarında her zaman ve her koşul altında can ve mal kurtarma görevi yapan biz ARFF personelinin mağduriyetlerinin biz nebze dahi olsa gidermek adına bizlerin Yardımcı Hizmetler Sınıfından, Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi Sendikamız Ulaştırma Memur-Sen tarafından 2005 yılından itibaren toplu görüşmelerde talep edilmektedir.
2005 yılından 2010 yılına kadar bu konuda her hangi bir düzenleme yapılmamış olması bizlerin mağduriyetini daha da artırmış olsa da Konfederasyonumuz Memur-Sen'in ilk defa yetkili olarak katıldığı 2010 yılı toplu görüşmelerinde Hükümet ile varılan mutabakat metninde; ?Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan itfaiye personelinin Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesine? de yer verilmiş olması bizleri umutlandırmış, Hükümet Tarafından Meclis'e gönderilen ve ?Torba Yasa? olarak adlandırılan yasa tasarısında bu düzenlemeyle ilgili maddenin de olması bizlerin umutlarını daha da artırmıştı.
Ancak bizlerle ilgili olan tasarı maddesinin Plan ve Bütçe Alt Komisyonu'ndaki görüşmeleri sırasında tasarıdan çıkarılmış olması bizleri tekrar üzmüştür.
Sayın Vekilim,
Bütçeye her hangi bir yük getirmediği halde güç şartlar altında görev yapan bizlerin moralini yükseltecek ?Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunan itfaiye personelinin Genel İdari Hizmetler Sınıfına geçirilmesi? maddesinin yeniden ?Torba Yasa? ya dâhil etmenizi talep ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber