Bakan Çubukçu: Özürlü çocuklar toplumun sorumluluğunda

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2011 17:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, özürlü çocukların bütün toplumun sorumluluğunda olduğunu söyledi.

Bakan Çubukçu, Bursa'da yapımı tamamlanan Yıldırım Belediyesi Hacı Mehmet Zorlu İş Okulu, Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılışlarına katıldı.

Özürlülük, gelir düzeyi ve seviyesi ne olursa olsun toplumun her kesimini etkileyen bir durum olduğunu kaydeden Çubukçu, dünyanın değişik ülkelerinde yapılan istatistik çalışmalarına bakıldığında, her 4 aileden bir tanesinde bir özürlü olduğunu gördüklerini söyledi. Gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun yüzde 8 ila 12'si arasında oransal özürlülük söz konusu olduğunu vurgulayan Bakan Nimet Çubukçu, Türkiye'de de bu oranın tahmini olarak 8 buçuk milyon olarak düşünüldüğünü belirtti.

Bakan Çubukçu, şöyle konuştu: "Bizler hükümet olarak özür türü ne olursa olsun özürlü bireylerin her birinin sağlıklı bireylerle aynı haklara sahip, insan onuruna yaraşır bir hayat sürme ve sürdürme, toplumun her alanında yer alma hakkı olduğunu kabul ediyoruz. Özürlü vatandaşlarımızın her şeyden önce engellerinden kaynaklanan yaşadıkları eşitsizlikleri ortadan kaldırmak hedefimiz olduğu gibi, üretken olmalarını, istihdama katılımlarını ve her şeyden önce bağımsızlaşmalarına destek vererek yaşamlarını temin edebilmeleri için bakım hizmetlerinin de yaygınlaştırılması özürlülük politikalarımızın bir parçasıdır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber