ÖSYM'nin yarattığı, KPDS belgesi sorunu

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Haber Gönder ile iletilmiştir.

Bilindiği üzere, ÖSYM 2010 Kasim Donemi Kamu Personeli Yabanci Dil Bilgisi Seviye Tespit Sinavi (KPDS) sonuclari aciklanmis bulunmaktadir.

Sınava girenler daha önceleri TC kimlik no ile sonuçlarını erkenden öğrenebiliyordu. Ayrıca, ÖSYM tarafından kendilerine postayla sonuç belgesi gönderiliyordu. Şu anda ÖSYM sonuç belgesi gönderme işlememinden vazgeçmiştir. Ayrıca, kişiler artık kendilerine verilen biriysel şifreler ile sonuçları internetten öğrenebilecektir. Ancak burada tehlikeli bir konu bulunmaktadır. ÖSYM belli kamu kurumları adına başvuru yapan adayların sonuçlarını daha önceleri toplu olarak ilgili kurumlara gönderiyordu. Ayrıca bu kurumlar ilgili adayın TC kimlik nosu ile gerekli kontrolleri yapabiliyordu. Şu anda böyle bir imkan kalmamıştır.

Bu nedenle çoğu kurum bu adaylardan sınav sonuçlarının internet çıktılarını isteyecektir. Kötü niyetli adaylar ise basit bir kaç metin düzenleme programıyla kağıt üzerinde bu sonuçları değiştirebilecektir. İlgili kurumların ise böyle değişiklikleri kontrol etme imkanı kalmamıştır. Bu konuda ÖSYM'nin geri adım atması gereklidir. Bireysel şifreleri kaldırmalıdır. Kaldırmak istemiyorsa kurumlara bu şifrelere ihtiyaç duymadan gerekli bilgileri göndermeli ve sonuçları kurumlara TCKİMLİK sorgulama yöntemine izin vermelidir. Başbakanımızın bile KPDS'den 100 alması şu anki sistemle mümkündür. Zira bilgisayar çıktısı üzerinden her zaman oynama yapmak mümkündür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber