Başbakanlık'tan casus bakan açıklaması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP'li Atilla Kart'ın e-muhtıradan sonra yapılan Bakanlar Kurulu'na askere bilgi sızdıracağı iddiasıyla Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün çağrılmadığı iddialarına Başbakanlık'tan yanıt geldi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, Genelkurmay Başkanlığının 27 Nisan 2007 tarihli açıklamasından (Genel Kurmay Başkanlığı'nın Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle gece 23.20'de yaptığı laiklikle ilgili açıklama) 1 gün sonra yapılan Bakanlar Kurulu toplantısına, Milli Savunma Bakanı'nın davet edilmediği yönündeki iddiasıyla ilgili olarak, ''İddiaların aksine, 27 Nisan'dan 1 gün sonra Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşmemiştir. 27 Nisan'dan sonra 1 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ise Milli Savunma Bakanı Sayın Gönül de katılmıştır'' denildi.

Açıklamada, bugünkü bazı gazetelerde Atilla Kart'ın Gönül hakkında dile getirdiği haberlerin yayımlandığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

''Haberlerde yer alan iddialar tümüyle hayal ürünüdür.

İddiaların aksine, 27 Nisan'dan bir gün sonra Bakanlar Kurulu toplantısı gerçekleşmemiştir. 27 Nisan'dan sonra 1 Mayıs 2007 tarihinde yapılan ilk Bakanlar Kurulu toplantısına ise Milli Savunma Bakanı Sayın Gönül de katılmıştır. Ayrıca yine kendisi 27 Nisan'ı müteakip Sayın Başbakanımızın başkanlığında Başbakanlık Resmi Konutunda gerçekleşen ve bazı bakanların katıldığı değerlendirme toplantısında da hazır bulunmuştur.

Bu nedenle CHP Milletvekili Sayın Kart tarafından ileri sürülen iddialar tamamen asılsızdır.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber