Vali Erbay üçüncü kez göreve dönüyor

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 07 Ocak 2011 19:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

YALOVA Valiliği görevinden daha önce iki kez merkeze alınan Yusuf Erbay, Danıştay'da açtığı ?göreve iade' davasını kazandı. Erbay'ın, 23 Ocak tarihine kadar yeniden Yalova Valisi olarak göreve geleceği öğrenildi.

2003 yılında başladığı Yalova Valiliği görevinden iki kez alınan Yusuf Erbay'ın, son olarak başlattığı yargı sürecinde yeniden görevine iade kararı alındığı öğrenildi. Geçtiğimiz 18 Ağustos tarihinde tek kişilik bir kararnameyle merkeze alınan Yusuf Erbay, bu gelişmenin ardından daha önce olduğu gibi yine yargı yoluna başvurmuştu. Uzun süredir görevine iade edilmesi için uğraş veren Erbay'ın Danıştay 5'nci Dairesi'ndeki davasının sonuçlandığı ve deneyimli bürokratın 23 Ocak tarihine kadar yeniden Yalova Valisi olarak göreve geleceği öğrenildi.

5 yıl süreyle Yalova'da vali olarak görev yapan Yusuf Erbay, 2008 yılında Merkez Valiliği'ne atanmış yerine Mehmet Ersoy getirilmişti. Bu dönemde mahkemeye başvuran Erbay, 2009 yılında görevine iade edilmişti. Yalova'daki ikinci görev süresi oldukça kısa olan Yusuf Erbay, 18 Ağustos 2010 tarihinde Bakanlar Kurulu kararnamesiyle yine merkeze alınmış yerine ise Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin getirilmişti. Erbay, yargı kararıyla Yalova Valiliği'ne üçüncü kez getirilmiş olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber