HSYK, Kaçmaz ve Eminağaoğlu'nun disiplin dosyalarını görüşecek

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 08 Ocak 2011 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun hâkim ve savcıların disiplin dosyalarını gelecek hafta görüşmeye başlayacağı belirtildi. Sincan hâkimi Osman Kaçmaz ile Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun durumu ise merak ediliyor.

Zira Adalet Bakanlığı iki ismin de meslekten ihraç edilmesini istiyor. Yeni dairelerine kavuşan HSYK, çalışmalarını hızlandırdı. Kurulun ilk gündemi uzun süredir bekleyen disiplin dosyaları var. BUGÜN'e konuşan HSYK kaynaklarına göre, Kurul gelecek hafta dosyalan değerlendirmeye başlayacak.

2. daire karara bağlayacak

Yeni yapı gereği disiplin dosyaları öncelikle 3. dairede ele alınacak. 3. daire, hakim ve savcılar hakkındaki şikayetleri soruşturma gereği duyarsa, dosyalar 2.daireye gönderilecek. 2. daire üyeleri de disiplin suçu işleyen hakim ve savcılara verilecek cezayı belirleyecek. HSYK'dan gelen bu önemli haber, gözleri bir kez daha Sincan Hakimi Osman Kaçmaz ile eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Emina-ğaoğlu'na çevirdi.

Kaçmaz ve Eminağaoğlu hakkında da disiplin dosyaları bulunuyor. Adalet Bakanlığı, her ikisinin de meslekten ihracını istiyor.

Gökhan ÖZDAĞ-

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber