Cumhurbaşkanı TUS'u duydu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2011 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meltem ÖZGENÇ

TUS'ta dört sorunun yanlış olduğu ve cevap anahtarı ile optik okuyucudan kaynaklanan hatalar yapıldığı iddiasıyla dava açan ve ilan veren Mustafa Aydınol ile 32 arkadaşına Cumhurbaşkanlığı'ndan ?İlgileniyoruz? yanıtı geldi.

ÖSYM, cephesinden ise ?Hata yok? açıklaması yapıldı.

TIPTA Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) dört sorunun yanlış olduğu ve cevap anahtarı ile optik okuyucudan kaynaklanan hatalar yapıldığı iddiasıyla Ankara 15'inci İdare Mahkemesi'nde dava açan Mustafa Aydınol, konuyu Cumhurbaşkanlığının gündemine de getirdi. Aydınol ve 32 doktor arkadaşının verdiği gazete ilanına, Cumhurbaşkanlığı'ndan yanıt geldi. Konuyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül adına Genel Sekreter Mustafa İsen'in ilgilendiğini aktaran Aydınol, Cumhurbaşkanlığının gerekli yerlerle görüştüğünü belirterek, şunları söyledi:

27 kez YÖK'ü aradık

?Tercih için verilen süre doldu. Sınavda 600'üncü olacakken yanlış 4 soru ve hatalı optik okuyucu nedeniyle 1700'üncü oldum. Plastik cerrah olmak istiyordum. Ama bu şartlarda puanım yetmediği için tercih yapmadım. Nişanlanacak, evlenecek kişiler var. Bu sınavlar ne yazık ki hata kaldırmıyor. Geçtiğimiz günlerde YÖK'ün önünde saatlerce bekledik. 27 kez telefon ederek başkanla görüşme talep ettik ama akşam bir baktık ki bize haber bile verilmeden ışıklar kapanmış herkes gitmiş.?

ÖSYM: Hata yok

Önceki akşam ÖSYM'den yapılan yazılı açıklama ile kamuoyunda tartışılan hatalı soru iddialarına yanıt verildi. ÖSYM, söz konusu soruların iptalini gerektirecek maddi ya da bilimsel bir hata olmadığını açıkladı. TUS'a 10 bin 532 adayın katıldığı hatırlatılan açıklamada, her sınavda olduğu gibi sınav sonrasında da her bir cevap kağıdının farklı hassasiyetlerde ayarlanmış iki farklı optik okuyucuda okunduğu ve hata olmadığı vurgulandı. Açıklamada, ?ÖSYM'nin dağıttığı kalemlerin sorunlu olması nedeniyle cevapların silinememesi gibi itirazlar büyük çoğunluk içinde değerlendirildiğinde de bunların münferit ve yersiz çabalar veya adaylara ait bireysel hatalar olduğu görülmüştür? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber