Şehit Pürlü geçen yıl da uçak kazası geçirmiş

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 11 Ocak 2011 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'da askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan üsteğmen Şükrü Pürlü'nün baba evinde olayın üzüntüsü yaşanıyor. Üsteğmen Şükrü Pürlü'nün (29) helikopter kazasında hayatını kaybettiği haberi, memleketi Sivas'taki yakınlarını üzüntüye boğdu.

Ankara'da Kara Havacılık Okul Komutanlığı'ndan dün gece eğitimi için havalanan "UH-1" tipi askeri helikopterin Gölbaşı İlçesi Tuluntaş Köyü yakınlarında düşmesi sonucu şehit olan pilotlardan Sivaslı 29 yaşındaki Kara Pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü'nün acı haberi gece geç saatlerde ailesine ulaştı. Şehit üsteğmenin, Devlet Demiryolları'nda işçi olarak çalışan babası Feyzi Pürlü ve annesi Neşe Pürlü, cenazeyi teslim almak üzere sabah erken saatlerde Ankara'ya gitti. Acı haberi duyan yakınları ailenin evine akın etti. Aile fertleri, gözyaşlarını tutamadı.

Şehit Üsteğmen Şükrü Pürlü'nün dayısının eşi olan Gülşen Dal, şehit üstteğmenin geçen yıl da görev yaptığı İstanbul'da uçak kazası geçirerek kolunun kırıldığını, ancak bugün gelen şehit düştüğü haberi ile yıkıldıklarını söyledi. Kendisinden büyük 3 ablası bulunan Şehit üstteğmen Şükrü Pürlü'nün bekar ve ailenin tek erkek çocuğu olduğu belirtildi.

Şehit pilotun esas görev yerinin İstanbul olduğu, geçici görevle Ankara'ya gittiği ifade edildi. Şehit üsteğmenin babası, 57 yaşındaki Feyzi Pürlü'nün bir süre önce emekli olmak için, kurumuna dilekçe verdiği ve sonucunu beklediği belirlendi.

KÜLTÜR MÜDÜRÜNÜN AKRABASI

Şehit pilot Üsteğmen Şükrü Pürlü ile babaları amca çocuğu olan Sivas Kültür Müdürü Kadir Pürlü, olaydan büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Kadir Pürlü, "Yeğenimiz Şükrü'yü kaybettik. şehit oldu. Şehitlik bir faniye nasip olacak en yüce mertebedir. Allah'tan rahmet diliyoruz. Acımız büyük. Vatanımız, milletimiz sağolsun. Diğer şehitlerimize de Allah'tan rahmet diliyor ve ailelerinin acılarını paylaşıyorum" diye konuştu.

Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal da şehidin evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Şehitin cenazesi Sivas'a getirilerek, yarın öğleleyin Ulu Camii'de kılınacak namaz ardından toprağa verileceği açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber