Her yıl üniversiteye yerleşen 450 bin öğrencinin 300 bini tekrar sınava giriyor

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 12 Ocak 2011 09:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Hedef belirlemeden sınava giren üniversite adaylarının yarısından fazlası, bölümlerini bırakıyor. Her yıl 450 bin öğrencinin 300 bini tekrar sınava giriyor

EBRU BARAN İSTANBUL

Sınav odaklı eğitim sistemi nedeniyle bir ideali olmadan sadece en iyi puanı almak için çalışan üniversite adayları, ilk yıl yerleştikleri bölümlerden hayal kırıklığıyla ayrılıyorlar. Her yıl yaklaşık 450 bin öğrenci yerleştiği bölümden memnun olmazken, bunlardan 300 bini bölümlerini bırakarak tekrar üniversite sınavına giriyor.

?AÇIKTA KALIRIM' KORKUSU VAR

Bu örneklerin yüzbinlercesine rastlayabileceğimiz üniversite koridorları, ne yapmak istemediklerini bilen ama ne yapacakları konusunda henüz karar verememiş olan gençlerle dolu. Bunun sebebinin eğitim hayatları boyunca öğrencilerin akademik başarıya odaklı çalışmak zorunda olmalarına bağlayan Uğur Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Polat ?Öğrenciler ilköğretimden liseye kadar hiçbir şekilde mesleki yönlendirmeye tabi tutulmuyor. Bazılar açıkta kalmamalıyım diye önüne çıkan bölüme giriyor? dedi.

İlkokuldan itibaren takibe alınmalı

Turgay Polat, yapılması gerekenin ilköğretimden itibaren öğrencilerin bilgi ve becerilerini belirleyen sisteme geçilmesi olduğunu söyledi. Polat ?Kariyer dersleri konmalı, sınıf ve rehber öğretmenleri çocukları çok dikkatli bir biçimde takip ederek, performanslarını değerlendirmeli? diye konuştu

YGS için 19 Ocak son gün

? Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 19 Ocak'a kadar yapılabilecek. 27 Mart'taki sınava adaylar 2011-ÖSYS kılavuzuyla aday bilgi formuna ÖSYM'nin ?http://www.osym.gov.tr' internet adresinden ulaşabilecek. Bu kılavuzun dağıtımı ve satışı yapılmayacak. ÖSYS'ye 2010-2011 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının son sınıfında okuyan öğrenciler, son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, dışardan bitirme sınavlarına girenler, bitirmiş olanlar ve ortaöğretimlerini yabancı ülkelerden yapanlar başvurabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber