Havalar nasıl olacak? - HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin batı kesimleri Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisi altında kalacak. Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı sistemin etkisi altında kalırken, güney Ege kıyıları, Antalya'nın batı kesimleri ile sabah saatlerinde Isparta çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis görülecek.

Hava sıcaklığı iç ve doğu bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar kuzey ve doğu, güneybatı bölgelerde güney ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

-BUZLANMA, DON OLAYI VE SİS UYARISI-

Bu sabah ve gece saatlerinde yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) ayrıca bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece sabah saatlerinde yer yer sis bekleniyor.(14)

ANKARA: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.(7)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı sağanak yağışlı.(16)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde batı kesimleri aralıklı sağanak yağışlı.(17)

SAMSUN: Az bulutlu.(13)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık geçecek. İl genelinde yer yer sis ile birlikte kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.(-5)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.(9)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeydoğusu az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saaatlerinde kuzey ve doğusunda yer yer sis görülecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege'nin güney kesimleri akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Doğusu az, batı ve orta kesimleri parçalı ve çok bulutlu, Antalya'nın batı kesimleri ile Isparta çevreleri sabah saatlerinde sağanak yağışlı geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu gececek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ile birlikte bölge genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer sis ile birlikte hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber