Rüşvet soruşturmasında 1 gümrük memuru tutuklandı

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 13 Ocak 2011 22:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Gümrükte Rüşvet Soruşturması kapsamında firari olarak aranan gümrük memuru Nevzat T. de tutuklandı. Soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 6 oldu.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen "gümrükte rüşvet ve yolsuzluk" soruşturması kapsamında firari olarak aranan gümrük memuru Nevzat T., sabah saatlerinde ifade vermek için Bakırköy Adliyesi'ne geldi. Firari olarak arandığı için Nevzat T. savcının talimatı ile gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan Nevzat T. tekrar adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından hakim karşısına çıkan Nevzat T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 6'ya yükseldi


GÜMRÜK MUHAFAZA PERSONELİ DERNEĞİ

MEMURLAR.NET SİTESİ'NE

Devlet Bakanımızın talimatı sonucu gerçekleştirilen 7 Ocak 2011 tarihinden itibaren basın yayın kuruluşları vasıtasıyla kamuoyuna yansıyan ?Yolsuzluk Operasyonu? kapsamında kimi basın yayın kuruluşlarında değişik rakamlar verilerek Gümrük Muhafaza Memurlarının da gözaltına alındığına yönelik haberleri üzülerek takip etmekteyiz. Gümrük Müsteşarlığı bünyesinde farklı branş ve ünvanlarda personel istihdam edilmekte olup, olayla bağlantılı herhangi bir Gümrük Muhafaza Memurunun gözaltına alınmadığı bilinmektedir.

Olayda hiçbir surette mesuliyeti bulunmayan bir meslek grubuna ait çalışanlar için bu tip özensiz yayınlar üzüntü verici olduğu kadar personelin kendisini ve ailesini kamuoyu önünde küçük düşürmektedir.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personele yönelik olarak haberlerin özenli bir araştırmadan sonra yapılması gerekmektedir. Diğer yandan savcılık işlemleri süren bir konuyla ilgili erkenden haber yapmak bu tip önemli hatalara neden olmaktadır.

Bu nedenlerle, 13 Ocak 2011 tarihinde internet sitenizde yayımlanan ??..firari olarak aranan gümrük muhafaza memuru Nevzat T. sabah saatlerinde ifade vermek için Bakırköy Adliyesine geldi. Firari olarak arandığı için Nevzat T. savcının talimatı ile gözaltına alındı. ?? haberinde belirtilen şahıs Gümrük Muhafaza Memuru olarak görev yapmamaktadır. Bu kapsamda, söz konusu haberde herhangi bir Gümrük Muhafaza Memurunun gözaltına alınmadığı yönünde gerekli düzeltmenin yapılmaması halinde yasal yollara başvurulacaktır.

Ülkemizin Sınır Kapılarında kendileri ve aileleri ağır koşullar altında yaşamak zorunda kalarak, onuru ve şerefi ile ülkesine hizmet etmeye çalışan Gümrük Muhafaza Amir ve Memurları ülkemizin ekonomik menfaatlerinin zarar görmemesi için gerektiğinde canlarını bile ortaya koymaktadırlar. Bu tür rencide edici yayınlar Gümrük Muhafaza Amir ve Memurlarının çalışma azmini ve hırsını engelleyemeyecektir.

Kenan PALALI

Gümrük Muhafaza Personeli Derneği Başkanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber