MEB, yurtdışı görevinde, sözleşmelilikteki süreyi de değerlendirecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2011 21:06, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 03/01/2011 tarih ve 34 sayılı ?Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenler? konulu yazıları ile sınav başvurusunun son günü itibariyle üç yıldan beri kadrolu olarak çalışan ve daha önce sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıkları sürelerin hizmet yılının hesaplanmasına eklenmesi ile beş yıl ve daha fazla kıdeme sahip olan öğretmenlerin başvuruda bulunabileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğünün 03/01/2011 tarih ve 34 sayılı ?Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenler? konulu yazılarında; ?Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız ve soydaşlarımızın öğrenim çağındaki çocuklarının eğitim-öğretimlerinde 2011 ? 2012 öğretim yılından itibaren görevlendirilecek sınıf ve branş öğretmenleri seçmek üzere açılması kararlaştırılan sınav Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı ile Temsil Yeteneği Mülakat Kılavuzu 2011 , http://www.meb.gov.tr ve http://digm.meb.gov.tr adresinde yayımlanmaktadır.

Halen sözleşmeli olarak çalışan öğretmenlerin başvuruları kabul edilmemekle birlikte, sınav başvurusunun son günü itibariyle Bakanlığımızda üç yıldan beri kadrolu olarak çalışan ve daha önce sözleşmeli öğretmen olarak çalıştıkları sürelerin hizmet yılının hesaplanmasına eklenmesi ile beş yıl ve daha fazla kıdeme sahip olan öğretmenlerimizin, sınav kılavuzundaki diğer koşulları da taşımaları durumunda başvuruları kabul edilecektir.? açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber