'Alevi öğrenciye zorla namaz' iddiasına yalanlama

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2011 10:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Bağcılar'da, çocuğuna zorla namaz öğretildiğini iddia eden baba, müfredat dışına çıkıldığını öne sürerek okul yönetiminden şikâyetçi oldu.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Merkezi'nde basın açıklaması yapan Rıza Gökmen, Bağcılar Arif Nihat Asya İlköğretim Okulu 6. sınıfında öğrenim gören oğluna zorla namaz hareketlerinin öğretildiğini öne sürdü.

Okul yönetimi ise iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Okul Müdürü Mesut Onay, velinin öğretmenle görüşmek dahi istemediğini belirterek, "Ders müfredatında bu dönem namaz konusu yer alıyor, öğretmen de konusunu işlemiş. Öğrenci en yüksek notlarından birini din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden almış. Art niyetli olunsa neden yüksek not verilsin?" açıklamasını yaptı.

Rıza Gökmen adlı veli, Alevi oldukları için öğretmenin çocuğuna baskı yaptığını iddia etti. Okula gittiğini ve müdüre, "Bizim çocuklarımız namaz hareketleri adı altında tehdit ediliyor, okulda bırakılacağı söyleniyor." dediğini anlatan Gökmen, "Müdür beni öğretmenle görüştürmek istedi, görüşmedim. Avukat tutup dava açtım. Aynı sınıfta 15'e yakın Alevi çocuk var. Aileler korkudan, çocuğum deşifre olur, ayrımcılığa tutulur diye şikâyetçi olmuyorlar." iddiasında bulundu. Hukuki süreç başlattıklarını ifade eden Gökmen, mahkeme kararı olsa da, olmasa da çocuğunu din dersine göndermeyeceğini söyledi. OSMAN ARSLAN İSTANBUL CİHAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber