Kapkaçı bu kez polis yaptı/ Video

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2011 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gaziantep polisi vatandaşı bilinçlendirmek için farklı bir yöntem geliştirdi. Şehitkâmil Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği meydana gelebilecek kapkaç olaylarını uygulamalı olarak anlattı. Kapkaççı kılığındaki polis vatandaşlardan kapkaç yaparak önce onlara korku dolu anlar yaşattı, daha sonrada bilinçlendirici mesajlar verdi.

2010 yılı içinde bölgede, kapkaç, yankesicilik ve otodan hırsızlık olaylarının en aza indirmek amacıyla ?Tedbirli Ol, Mağdur Olma? isimli bir proje başlatan Gaziantep polisi ayrıca hırsızlık olaylarına karşı alınması gereken tedbirleri belirtir broşürleri, mahalle sakinlerine dağıtarak vatandaşı tedbirli davranmaya davet etti.

Polis, konuya dikkat çekmek ve vatandaşı tedbirli davranmaya davet etmek için, hırsızlığın yoğun olduğu bölgelerde kırmızı ışıkta duran araçlardan ve pazar yerinden ayrılan bayanlardan tedbirsiz olanları belirleyerek kapkaç yaptı.

Kırmızı ışıkta duran araçlarda kilit mandalı açık ve koltuk üzerinde çanta bulunan araçları tespit eden kapkaççı polisler yayalarda ise çantasını hakim bir şekilde taşımayan ve tedbirsiz davranan bayanları tercih etti.

Kapkaçtan sonra, önce şok geçiren vatandaşlar kapkaççı polisin yaptığı açıklama ile rahatladı. Tedbirsiz davrandığını kabul eden vatandaşlar, yapılan çalışmanın faydalı olduğunu, artık kesinlikle tedbirli davranacaklarını ve çevresindekileri de tedbirli davranma konusunda uyaracaklarını beyan ederek polise teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber