Adalet Bakanı, hakim alım sınav tarihlerini açıkladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 08:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1200 hâkim ve savcı alınacak

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, 2011 yılında nisan, ekim, kasım ve aralık aylarında yapılacak sınavlarda 300'ü avukat olmak üzere adli ve idari yargıya toplam bin 200 hakim ve savcı alınacağını açıkladı

Ergin, yüksek yargıda yapılması düşünülen değişikliklerle ilgili olarak da, ?Yargıtay ve Danıştay'da mevcut kadroları güçlendirecek yasa tasarısı hazırlığımız var. Belli sayıda daire sayısının artırılması, üye sayısının güçlendirilmesi gibi değişik seçenekler söz konusu. Pazartesi günkü Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmeden sonra Meclis'e sevkedilecek? dedi.

Dün akşam Kanal A'da yayınlanan Görüş Farkı programında önemli açıklamalar yapan Ergin, iş yükünün hafifletilmesi için 2011 yılında nisan, ekim, kasım ve aralık aylarında yapılacak 4 ayrı sınavla, adli ve idari yargıya toplam bin 200 hakim ve savcı alınacağını açıkladı.

Ergin, hakim ve savcılardan 300'ünün avukatlar arasından seçileceğini bildirdi. Ergin, toplu alımın 25 Aralık 2011'de yapılacağını ve adli yargıya toplam 500 hakim ve savcı alınacağını söyledi.

Ergin, 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştirenlerin yargılanıp yargılanmayacağı konusunda da, ?Şikayetler Ankara Başsavcılığı'nda toparlandı. Savcılık soruşturma yapıyor. Zannediyorum 400 civarında suç duyurusu var. Süreç devam ediyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber