Bölüm başkanı doçente taciz cezası

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 20 Ocak 2011 11:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Sakarya Üniversitesi'de bir fakültede bölüm başkanı olan Doç. Dr. S.Ç., Bodrum'a düzenlenen gezide 2 kız öğrenciye tacizde bulunduğu suçlamasıyla 1 yıl kıdem durdurma cezasına çarptırıldı ayrıca görev yeri değiştirildi.

Fakültede araştırma görevlisinin düzenlediği Bodrum gezisine katılan bölüm başkanı Doç. Dr. S.Ç., konakladıkları pansiyonda ve gittikleri gece kulübünde iddiaya göre geziye katılan kız öğrencilere cinsel tacizde bulundu. Gezi dönüşü 2 kız öğrenci, Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'ne dilekçeyle başvurup bölüm başkanı Doç. Dr. S.C.'yi cinsel tacizde bulunmakla suçladı ve şikayetçi oldu.

Öğrencilerin şikayet dilekçesindeki iddialara göre Doç.Dr. S.C., öğrencilerle birlikte gece kulübüne giderek alkol aldı, bir kız öğrenciye zorla içki içirdi, öpmeye çalıştı, pansiyonda kız öğrencinin odasına girmek istediı ve telefonla arayıp taciz etti.

Sakarya Üniversitesi Rektörlüğü'nün talimatıyla fakülte dekanlığı tarafından başlatılan idari soruşturmada iddia sahibi öğrencilerin ve geziye katılanların bilgilerine başvuruldu. Rektörlük, Üniversite Hukuk İşlerinin görüşünü alarak ögrencilerin tacizle suçladığı bölüm başkanı Doç. Dr. S.C.'ye bir yıl süreyle kıdem durdurma cezası ile iddianın gündeme gelmesinden sonra gönderildiği bir ilçedeki meslek yüksekokuluna atanmasına karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber