Teziç'in yurtdışı gezisine Bakan tepkisi

Haber Giriş : 27 Mart 2005 10:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yükseköğretimin sorunlarına yönelik olarak Norveç'in Bergen kentinde yapılacak toplantıya gitmek isteyince, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erdoğan Teziç tepki gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve YÖK'ün alanlarının birbirinden ayrı olduğunu vurgulayan Teziç, "YÖK alanı MEB'in alanı değildir. Bunun berraklığa kavuşturulması lazım. Burada bir tereddüt olmaması gerekir. Yükseköğretim YÖK'ün işidir" dedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB müzakereleri sürecinde üniversitelerin sorumlulukları ve yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulunmak üzere önceki gün YÖK Başkanı Erdoğan Teziç'i makamında ziyaret etti. Görüşme sonrasında gazetecilerle sohbet eden Teziç, Gül'le yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi.

19-21 Mayıs tarihleri arasında Bergen'de yükseköğretim alanının sorunlarıyla ilgili bir toplantı yapılacağını ve bu toplantıya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in gitmek istediğini anlatan Teziç, MEB'in, YÖK'ün alanıyla ilgili bir toplantıya gitmesinin doğru olmayacağını söyledi. Bergen'de yapılacak toplantıda Bologna sürecinde alınan kararlar, uygulamalar ve karşılan sorunların görüşüleceğini belirten Teziç, "Burada alınan kararları, uygulamada ortaya çıkan sorunları kim izlemiş bugüne kadar? YÖK. Yükseköğretim alanının YÖK, ortaöğretimin MEB tarafından yürütülmesi gerekiyor. Bu çizgilerin kaybolmaması gerek" diye konuştu. Teziç, "Ortaöğretimde bir konu olsa ve ben yurtdışından davet edilsem şaşırılır, değil mi? 'Hocam Milli Eğitim Bakanı mı oldunuz?' dersiniz" dedi.

d.b.tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber