'Danıştay, statükonun bekçiliğine soyundu'

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 09:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya, Danıştay'ın ALES'e başörtülülerin girmesini yasaklayan kararını sert şekilde eleştirerek ?Danıştay, statükonun bekçiliğine soyundu? dedi

? Danıştay'ın, başörtülü öğrencilerin Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı(ALES)'na başvuru için ?başı açık' şartını getiren kararına tepkiler sürüyor. Karara sert tepki gösteren TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Danıştay'ın bu tavrı ile temel yargının temel misyonu olan hukuku referans alma yerine ideolojinin ve statükonun bekçiliğine soyunduğunu savundu. İyimaya, toplumun gerisinde kalmakla suçladığı Danıştay'ın çağdaş dünyadaki dinamikleri de okuyamadığını söyledi. Yargının asıl misyonunun temel hak ve özgürlükleri genişletmek olduğuna dikkat çeken İyimaya, ?Bu karar şeklen bir yargı kararı ama özü itibari yargı kararı değildir. Yani ne yazık ki kararın özünü hukuk oluşturmamaktır? dedi.

YARGI TOPLUMUN GERİSİNDE KALIYOR

?Danıştay uyguladığı vesayetçi çözümle bu yöntemi özü artık daha fazla sürdüremez? diyen İyimaya şöyle devam etti: ?Verdiği bu yanlı kararla çok çok hukukun dışında kalmıştır. Aynı zamanda misyonunun da dışına çıkmıştır. Toplumun gerisinde kalmıştır. Yargı organlarının görevi ve misyonu ideolojilerin temsilcisi ve bekçisi olamaz, olmak da değildir? ifadelerini kullandı. Danıştay'ın bu kararıyla toplumun çok gerisinde kaldığını belirten İyimaya, ?Yüksek yargı, toplumdaki tepkileri ve dinamikleri okuyamıyor. Bu konuda bir özeleştiri yapması lazım. Türkiye bunu aşacaktır. Çünkü toplum, Danıştay'ın çok ilerisinde? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber