Hastaneler rahatladı

Haber Giriş : 28 Mart 2005 05:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SSK'dan devredilen hastanelerde yaşanan sıkıntının bittiğini ve yoğunluğun kalmadığını belirten Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ünüvar, boşaltılan eczanelerin de poliklinik odaya dönüştürüleceğini açıkladı.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, SSK'dan devredilen hastanelerde ilk günlerde bazı yoğunluklar yaşandığını, ancak şu anda yaşanan herhangi bir sıkıntının bulunmadığını söyledi.

Ünüvar, incelemelerde bulunduğu Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, SSK'ya ait sağlık birimlerinin 19 Şubat'ta Sağlık Bakanlığı'na devredildiğini hatırlatarak, bunun Türkiye'de yıllardan beri konuşulan, ancak gerçekleştirilemeyen bir icraat olduğunu belirtti. Hastanelerin devrinin ilk günlerinde yaşanan sıkıntıların hazırlanan protokoller sayesinde giderildiğini ifade eden Ünüvar, kendilerine gelen herhangi bir şikayet kalmadığını vurguladı.

Sıkıntı daha çok İstanbul'daydı

Ünüvar, yalnızca İstanbul'da birkaç hastanede kısmi yoğunluklar yaşandığını, Türkiye genelinde başka sıkıntı olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: "SSK'dan devredilen hastanelerde ilk günlerde özellikle bazı yoğunluklar yaşadığımız doğru. Ancak, şu anda yaşanan herhangi bir sıkıntı yok. Bizler de devirin gerçekleştiği 19 Şubat'tan sonraki iki gün içinde o yoğunluğu atlatmayı başardık."

Başbakanlık ve Sağlık Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak çalışmaları sonrasında bürokratik işlemleri kaldırdıklarını anlatan Ünüvar, böylelikle vatandaşları sağlık hizmeti alırken rahatlattıklarını ifade etti.

Polikliniklerin sayısı arttırılacak

Ünüvar, SSK'dan devrolan hastanelerde de her hekime bir poliklinik oda tahsisi gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüldüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Hastane eczaneleri tamamen boşaltılınca bu odaların hepsi poliklinik odasına dönüştürülecek. Böylelikle özellikle yoğunluk yaşanan hastanelerdeki poliklinik sayısı yüzde 60-70 artırılarak, yoğunluk önemli oranda azaltılacak. Buradaki asıl amacımız, hekimlerin çalışma arzusu ile vatandaşın hizmet alma arzusunu birleştirmek ve vatandaşlarımızın uzun süre beklemeden, istediği hekimden teşhis ve tedavi hizmeti almasının önünü açmak."

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber