Meclis, torba tasarıyı görüşecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Ocak 2011 23:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meclis yoğun bir haftaya daha başlıyor. Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'nu yasalaştıran TBMM, bir haftalık aranın ardından torba tasarıyı görüşecek. Tasarı çalışma hayatına ilişkin pek çok önemli düzenleme içeriyor.

- Tasarı ağırlıklı olarak kamunun vergi ile sosyal güvenlik prim alacaklarını yeniden yapılandırıyor ve çalışma hayatına ilişkin pek çok önemli düzenleme içeriyor.

Tasarıya göre, 31 Aralık 2010'a kadar olan ödenmemiş vergiler, trafik cezaları, idari para cezaları, gümrük vergileri, sigorta primleri, emeklilik keseneği ve kurum karşılığı, işsizlik sigortası primi, sosyal güvenlik destek primi, damga vergisi, özel işlem vergisi, eğitime katkı payı, belediyelerin su bedeli alacakları, büyükşehir belediyeleri su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeline ilişkin alacaklar yeniden yapılandırma kapsamında olacak.

-Meclis'te, Genel Kurul'un yanı sıra gözler Anayasa Komisyonu'nda da olacak. Komisyon 26 Ocak Çarşamba günü "süper yetki' tartışmalarına neden olan Anayasa Mahkemesi'nin Kuruluş ve Yargılama Usulleri Hakkında kanun tasarısını görüşecek. Komisyonun gündeminde bu hafta Kamu Denetçiliği Kurumu Kanunu Tasarısı da olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber