Havalar nasıl olacak? - HARİTALI/ Video

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 09:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Balıkesir, Kütahya, Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar; Doğu Akdeniz'de gökgürültülü sağanak, Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI :Orta ve Doğu karadeniz kıyılarında 8 ila 10 derece olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacak.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve batı, doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Akdeniz (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye, Adana'nın doğu ilçeleri), Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Hopa) ile Ordu, Adıyaman, Tunceli, Elazığ, Bingöl ve Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun batısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (soba ve baca gazı zehirlenmeleri, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Yurdun iç ve doğu kesimlerinde gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar güney ve doğusu aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar İstanbul çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, sabah saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar, bölgenin güney ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinde Kütahya çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerde iç kesimlerde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle sağanak ve gökgürültülü sağanak, K.maraş'ın yüksek kesimlerinde sabah saatleri ile akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde gerçekleşecek. Yağışların Osmaniye, Hatay, K.maraş çevreleri ile Adana'nın doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Gece ve sabah saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur, bölgenin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Rüzgar sabah saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batısı ile Ardahan, Hakkari ve Şırnak çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar Malatya, Elazığ, Erzincan ve Tunceli çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yağışlar, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli olacak. Rüzgar sabah saatlerinde bölgenin batısında güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.Gece ve sabah saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar, sabah saatlerinde Adıyaman, öğle saatlerinde Diyarbakır çevrelerinde kuvvetli olacak.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

Çarşamba

Perşembe

Cuma

Cumartesi

Pazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber