Adana Özel İdaresi'nde 'rüşvet' iddiasına inceleme

Adana Valiliği, basında çıkan İl Özel İdaresi hakkındaki 'rüşvet' iddiaları üzerine inceleme başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2011 13:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Adana Özel İdaresi'nde 'rüşvet' iddiasına inceleme

Adana merkezli yayın yapan 'www.cukurovaturk.com' isimli sitenin gündeme getirdiği 'rüşvet' olayının ardından Vali İlhan Atış, gerekli yerlere talimat verdiklerini belirterek inceleme başlattığını açıkladı.

Valilik, daha önce de İl Özel İdaresi tarafından valilik binası yanına yaptırılan yeni Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına 'su bedeli' adı altında yüklenici firmaya fazladan 300 bin lira ödeme konusunda soruşturma başlatmıştı. Valiliğin, Özel İdare hakkında bir ay içerisinde iki ayrı inceleme başlatması dikkat çekti.

Rüşvet iddiasıyla gündeme gelen Adana Özel İdaresi İmar ve İnşaat Daire Başkanı Salih İ.'nin, müteahhitlerden rüşvet istediği, alamayınca da baskı kurup borç adı altında aldığı paraları ödemediği iddia edilmişti.

Köprü İnşaat şirketinin sahibi müteahhit Gazi Kozanoğlu, Adana'nın Ceyhan ve Tufanbeyli ilçelerine yapılacak 200 kişilik öğrenci pansiyonu için Adana'da açılan ihaleyi en düşük teklifi vererek kazandıklarını ancak işlerin yürümesi için her bir inşaat için istenen 30'ar bin lira rüşveti vermedikleri için 6 ay boyunca inşaata bir çivi dahi çakamadıklarını ileri sürmüştü.

Kozanoğlu, rüşvet isteyen Salih İ.'yi İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Remzi Y.'a da şikayet ettiklerini ancak sonuç alamadıklarını ifade etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber