Ağrı'daki köy okullarının tümüne kalorifer tesisatı çekilecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 12:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'daki köy okullarının tümüne kalorifer tesisatı çekilecek. Bunun için, eski okullardan başlamak üzere 467 köy okulunda tadilat başlatılacak.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Ağrı Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, kent merkezi ve 7 ilçede 2003 yılına kadar 2 bin 360 olan derslik sayısına, Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırsever iş adamlarının desteğiyle son 7 yılda bin 825 derslik eklendiğini vurgulayarak, kentteki derslik sayısının 4 bin 185'e yükseldiğini söyledi.

Kentteki eğitim seferberliğinin semeresini almaya başladıklarını belirten Yılmaz, bunca çabaya rağmen kentte daha fazla dersliğe ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Okul öncesinde bin 424, ilköğretimde 914, orta öğretimde ise 510 olmak üzere 2 bin 848 dersliğe, bin 991 de öğretmene ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Yılmaz, şunları kaydetti:

''Ağrı'daki eğitimi üst seviyelere çıkarmak için elimizdeki imkanları kullanmaya çalışıyoruz. Fakat eğitim sadece eğitimcinin sorunu değil, bu anlamda herkese önemli görev ve sorumluluk düşmektedir. Eğitim alanında yapılan yatırımlar hem geleceğimize hem de eğitim ve öğretime ciddi katkı sağlıyor. Ağrı'nın YGS ve SBS başarısını artırma projesiyle de başarıyı etkileyen olumsuz faktörleri azaltmayı, var olan başarı seviyesini de yükseltmeyi amaçlıyoruz.''

Yılmaz, köy okullarının tümüne kalorifer tesisatı çekileceğini ve öğretmenlerin soba yakmaktan öğrencilerin ise soğuk sınıflarda ders yapmaktan kurtulacağını bildirerek, ''Eski okullardan başlamak suretiyle 467 köy okulunda tadilat başlatacağız. Okullara kalorifer tesisatı çekerek, lavaboları okul içine alacağız'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber