Benzin fiyatları arttı, lüks araçlarda da LPG dönemi başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 14:04, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Akaryakıt fiyatlarının artmasıyla birlikte lüks araç sahipleri, yakıt maliyetlerini düşürmek için araçlarını LPG'ye dönüştürmeye başladılar.

Akaryakıt fiyatlarındaki artış, lüks araç sahiplerini de etkiledi. Yakıt maliyetlerinin artması üzerine milyar dolarlık araçların sahipleri de LPG'ye yöneldi. Seyrantepe'de faaliyet gösteren bir otogaz şirketinin müdürü Talat Metin, araçlarını LPG'ye dönüştürmek için kendilerine başvuran lüks araç sahiplerinin sayısında oldukça artış yaşandığını söyledi. Metin, "Eskiden birkaç tane lüks araca LPG takıyorduk. Şimdi ise benzin fiyatlarının artmasıyla beraber bu rakam arttı. Şu anda sosyete ve sanat camiası

da araçlarına LPG taktırıp tasarruf sağlıyor" dedi. Metin, LPG dönüşüm maliyetinin bin ila 3 bin 900 TL arasında değiştiğini söyledi.

165 bin dolarlık aracına LPG taktırmak isteyen Metin Şakak ise, "Aracın pahalı olması önemli değil. Yakıtta yarı yarıya tasarruf sağlayacak. Aracımın fiyatı 165 bin dolar ama ekonomik düşünmek zorundayım. Bu nedenle gaz sistemi taktırıyorum. Yarı yarıya fark edeceğini biliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber