Yıldız Teknik'teki olaylarla ilgili emniyetten açıklama/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Ocak 2011 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Elvan EZBER

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi'nden çıkan ve Başbakanın çalışma ofisinin bulunduğu Dolmabahçe'ye yürümek isteyen öğrencileriyle polis arasında yaşanan arbedeyle ilgili olarak açıklama yaptı. Açıklamada "Yürüyüş yapmakta ısrar eden ve polise saldıran 17'si bayan 12'si erkek olmak üzere 29 kişi yakalanmıştır. Olayda 1'i bayan 7 Çevik Kuvvet polisi yaralanmıştır" denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklamada şöyle denildi:

27 Ocak 2011 günü Erzurum Üniversitesi'nde Kış Oyunları'nın açılışı dolayısıyla Öğrenci Kollektifleri'ne mensup öğrencilerin saat 11.30'da 'Halklarımız için sofrada değil sokaktayız' adı altında, Yıldız Teknik Üniversitesi önünde buluşup Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyecekleri şeklinde bilgiler elde edilmesi üzerine gerekli emniyet tedbirleri aldırılmıştır. Öğrenci Kollektifine mensup yaklaşık 70-80 kişilik grubun Yıldız Teknik Üniversitesi'nin karşısında bulunan köprü altında toplandığının görülmesi üzerine öğrencilerle müzakere etmek amacıyla grubun yanına gidilerek görüşülmüş, yapılan görüşmede öğrencilerin yolu trafiğe kapatmak suretiyle Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş Meydanı'na doğru yürüyeceklerini ve Erzurum'a gitmek isteyen arkadaşlarının yolda durdurulmalarını protesto edeceklerini söylemeleri üzerine, görevliler tarafından yolu trafiğe kapatmadan kaldırımdan yürümek suretiyle Beşiktaş Meydan'a gidebilecekleri ve orada protesto amaçlı basın açıklaması yapabilecekleri bildirilmiştir.

Daha sonra grubu yönlendiren şahısların yaptıları birkaç telefon görüşmesinin ardından öğrenciler Beşiktaş Meydan istikametinde doğrudan Barbaros Bulvarı'na inerek yolu trafiğe kapatmıştır. Bunun üzerine emniyet tedbiri almış bulunan çevik kuvvet polisi tarafından kalkan kullanılmak suretiyle grubun önü kesilerek görevliler tarafından grubu yönlendiren öğrencilere 'yolu trafiğe açmaları' yönünde aralıklı olarak üç defa uyarı yapılmıştır.

Bu sırada grup içerisinden çevik kuvvet polisine taş, yumurta ve flama sopaları ile saldırılması üzerine çevik kuvvet polisi tarafından kademeli olarak gaz ve su sıkılarak müdahale edilmiştir. Saldırıların devam etmesi üzerine öğrencilere doğru aralıklı olarak su sıkılarak müdahaleye devam edilmiş, yolun trafiğe ve grubun saldırılarının sonlandırılabilmesi amacıyla su ve kısmi olarak gaz kullanılarak yol trafiğe açılmıştır. Yürüyüş yapmakta ısrar eden ve polise saldıran 17'si bayan 12'si erkek olmak üzere 29 kişi yakalanmıştır. Olayda 1'i bayan 7 Çevik Kuvvet polisi yaralanmıştır. İstanbul Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yakalanan şahıslar gözaltına alınarak tahkikata başlanılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber