Adalet Bakanı Ergin: Tablo vahim

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 29 Ocak 2011 08:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay ve Danıştay'ın yapısında köklü değişiklikler getiren tasarının Meclis Adalet Komisyonu'ndaki ilk günkü görüşmeleri gergin başladı

Katılımın fazla olması nedeniyle komisyon üyeleri arasında oturacak yer tartışması çıktı. CHP ve MHP'li bazı komisyon üyelerinin salon dışına çıkması üzerine toplantının TBMM KİT Komisyonu'nda yapılmasına karar verildi. Görüşmelerde Adalet Bakanı Sadullah Ergin, ?Tablo vahim, Yargıtay 6. Ceza Dairesi'ndeki dosyaların karara bağlanma süresi 9.6 yıl. Yargıtay'ın ?istinaflarla kurulursa bir yılda çözeriz' görüşü aşırı iyimser? dedi.

İstinaf mahkemelerini adli yıl başında, eylül ayında yaşama geçirmeyi tasarladıklarını kaydeden Ergin, Yargıtay ve Danıştay'dan önceki açıklamalarına bakarak pozisyon aldıkları için görüş istemediklerini söyledi.

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe ise anayasaya aykırılık iddiasıyla tasarının Anayasa Komisyonu'na gönderilmesini istedi. Ünlütepe, HSYK'dan sonra yargının da ele geçirilmek istendiğini savurarak, ?Faşist devlete gidiyoruz. Faşizmin ayak izleri bu. Hukuk elden gidiyor, katlediliyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber