Tarım Bakanlığının Sitemize Gönderdiği Açıklamayı Yayımlıyoruz

Sayın www.memurlar.net Yöneticileri... Kamuoyunu bilgilendirme konusunda önemli bir görev icra ettiğini düşündüğümüz sitenizde 24.3.2005 tarihinde yayınlamış olduğunuz "Tarım Bakanlığındaki diğer teknikerler de unvan değişikliği sınavına girmek istiyor." başlıklı yazınızla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın sitenize yayınlanmak üzere gönderilmesi uygun görülmüştür. Devamı için başlığa tıklayınız.

Haber Giriş : 28 Mart 2005 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın www.memurlar.net Yöneticileri...

Kamuoyunu bilgilendirme konusunda önemli bir görev icra ettiğini düşündüğümüz sitenizde 24.3.2005 tarihinde yayınlamış olduğunuz "Tarım Bakanlığındaki diğer teknikerler de unvan değişikliği sınavına girmek istiyor." başlıklı yazınızla ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın sitenize yayınlanmak üzere gönderilmesi uygun görülmüştür. Devamı için başlığa tıklayınız.

Bilindiği üzere Bakanlığımız 2003 yılında bir ilki gerçekleştirerek Danıştay kararları doğrultusunda, hukuk devleti ilkesine saygılı idare anlayışıyla Merkez ve Taşra Teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak değişik sınıf ve unvanlarda görev yapmakta iken bir üst öğrenimi bitiren personelin ihraz etmiş oldukları kadro unvanlarına atanmalarını teminen Mühendis, Veteriner Hekim, Biyolog, Kimyager ve Raportör kadroları için Sınıf ve Unvan Değişikliği Sınavı açarak Bakanlığımızın hizmeti gereği ve ihtiyacı olan bölümler için sınav yapılmıştır.

Yapılan bu sınav o tarihte, gerek sitenizde, gerek diğer basın organlarında takdir ve övgüyle karşılanmış, örnek bir uygulama olarak gösterilip tüm kurumlarda da yapılması gerektiği vurgulanmıştır.

28 Aralık 2004 tarihli ve 25684 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Devlet Memurlarının Görevde Yükselme Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"le de unvan değişikliği sınavı öngörülmüş ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarının unvan değişikliği sınavı yapmadan belirli unvanlara atama yapmaları önlenmiştir.

Bakanlığımızda da uzun zamandır Tekniker kadrosu bekleyen ve alamayan personelimizin mağduriyetini gidermek, bu mağduriyeti giderirken de "adama göre işten ziyade, işe göre adam" düşüncesinden hareketle Bakanlığımızın ihtiyacı olan bölümleri tespit ederek hizmetin gereğini yerine getirmek üzere Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri ve Sağlık Teknikeri kadroları için unvan değişikliği sınavı açılması düşünülmüştür. Kaldı ki sınırlı sayıdaki Tekniker kadrosunun Bakanlığın en fazla ihtiyaç duyduğu bölüm mezunlarına kullandırılması kadar tabii bir şey olamaz. Bu durumun aksinin rasyonelliğini hiç kimse iddia edemez.

Bu nedenle Bakanlığımız teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi görev yapmakta iken bir üst öğrenimi bitiren personelin Bakanlığımızda boş bulunan Tekniker, Veteriner Sağlık Teknikeri ve Sağlık Teknikeri unvanlı kadrolar için unvan değişikliği sınavı açılacağı 2005/01 sayılı Genelge ile Bakanlığımız teşkilatına duyurulmuş olup, söz konusu genelgede Tekniker ve Sağlık Teknikeri unvanlı kadrolar için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının meslek yüksekokullarının teknik ve sağlık programları bölümünde yer alan bölümlerden Bakanlığımız hizmetleriyle alakalı olup, ihtiyaç duyulan bölümler ile Veteriner Sağlık Teknikerliği unvanlı kadrolar için de Açık Öğretim Fakültesi ön lisans (Veteriner Sağlık Teknikerliğinden) mezun olma şartı aranmıştır.

Sonuç olarak yapılacak sınav personelimizin önemli ölçüde mağduriyetinin giderilmesine yönelik olup, boş kadro ve ihtiyaç durumuna göre bu kadrolarda unvan değişikliği sınavının yapılmasına devam edilecektir.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
Personel Genel Müdürlüğü

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber