'Ortak K'lar sorunu Bakanlar Kurulunda ele alındı

Haber Giriş : 28 Mart 2005 21:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Bakan Çiçek, kurul gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Toplantıda Meclis çalışmalarının ve Meclis'e sevk edilecek yasa tasarılarının ele alındığını belirten Çiçek, yarın TBMM Genel Kurulu'nda gündeme gelecek tasarruf sahiplerinin mağduriyetine yol açan holdinglerin araştırılması ile ilgili önergenin hükümet tarafından da benimsendiğini açıkladı. Bazı holdinglerin yurt içinde ve yurt dışında topladığı paraları zimmetine geçirdiği ve kötü kullandığının basına yansıdığını hatırlatan Çiçek, bu holdinglerle ilgili araştırma yapılmasının faydalı olduğunu, sonuçların bu şekilde ortaya çıkacağını vurguladı.

Çiçek, Gelir İdaresi ve Sosyal Güvenlik Tasarısı'nın ardından uluslararası finans kuruluşlarla ilişkiler açısından büyük önem taşıyan Bankacılık Yasa Tasarısı'nın bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısında imzaya açıldığını açıkladı. Tasarının bankacılık konusunun sistematik bir duruma dönüşmesi, uluslararası standartlara kavuşması ve finans sektöründe ortaya çıkan ihtiyaçların karşılanması açısından önemli olduğuna işaret eden çiçek, IMF açısından büyük önem taşıyan tasarının en kısa sürede Meclis'e sevk edileceğini bildirdi.

Çiçek, daha önce Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen 'devlet memuru olmadan önce veya polis rütbesine sahip olduktan sonra yapılan askerliğin kıdeme sayılması' ile ilgili düzenlemenin de kurulda gündeme geldiğini, valilerin özlük hakları aleyhinde farklı bir durum çıkması nedeniyle yeni bir düzenlemenin yapılarak, kurulda imzaya açıldığını söyledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber