Kılıçdaroğlu: AKP derin devletin partisi/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Şubat 2011 13:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Kılıçdaroğlu konuşmasından önce CHP'ye katılan sanatçı Sabahat Akkiraz'a rozet taktı ve ?Sanatçılara her zaman ihtiyacımız var. Şarkılarını artık halkın iktidarı için söyleyecek. Kendisine hoş geldin diyoruz? dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları:

Karanlık güçleri karanlık ilişkileri aydınlatmak hepimizin görevi. CHP olarak komisyonlar kurup faili meçhulleri aydınlatalım istiyorum. Maalesef AKP her seferinde önümüze set çekiyor. Her türlü faili meçhulü aydınlatmaya kararlıyız. AKP artık derin devletin bir parçasıdır. Kendi egemenliğini devlette hissettiren bir partidir. Onun için faili meçhullerin aydınlatılmasını istememektedir. Onun için Hizbullah sanıklarını yakalayamamaktadır, yakalamamaktadır.

Hafta sonu Karadeniz'deydik. Ordu ve Giresun'un talepleri var. Neden havaalanımız yok diyorlar. Sanayi odasını, Ticaret odasını muhtarları gezdik. Muhtarların onur belgesini aldık. Onların dertlerini biliyorum, çözeceğim. Biz AKP'nin yaptığı gibi söz verip yapmadığı parti olmayacağız. Fisko birliği de ziyaret ettik. Çalışanlarının durumu kötü, aylıklarını alamıyorlar. Fisko birliğin durumu kötü, makineleri çalışmıyor. Fisko birliği tekrar çiftçinin kara gün dostu yapmaya kararlıyız.

Fabrikalar entegre tesisleri kapanmış. Her kapanma işsizlik getirmiş. Özellikle Giresunlu işsizliği daha yoğun hissediyor. Göç vermeye başlamış. Yarın başbakan yarın sizin ilinize de gelecek. Belki bazı arkadaşlarımızı alkışlayacaklar. Sizi göç etmeye zorlayan, fabrikaları kapatan partiye destek verecek misiniz? AKP'ye destek verilmemesi lazım. Bütün yurtseverleri, aydınları, ülkesini sevenleri, geçmişte diğer partilere oy vermiş ama Türkiye'nin bu iktidarla bir çıkış noktası göremeyen herkesi CHP'ye bekliyorum.

Fındıkta bir numarayız ama fiyatını Türkiye belirlemiyor. Hamburg borsası belirliyor. Eğer ben üretiyorsam niye fiyatı başkaları belirlesin? Fındığın fiyatı burada belirleyeceğiz.

Geçtiğimiz yıllarda don zararı oldu. Zararın yüzde 44'ü ödendi, yüzde 56'sı duruyor. Bizim ülkemizin 3 tarafı denizlerle çevrili. Her ilimizin limanı var. Ama Ordu'nun limanı yok. Hafta sonu Ordu ve Giresun'da halkla buluştuk. Kimseyle kavga etmek istemiyoruz. AKP'li yurttaşlarımıza da selam verdik. İyi niyetle sempatiyle güler yüzle oy isteyeceğiz. Biz bu kadar iyi niyetliyiz. Bir baktım sayın Başbakan da Burdur ve Denizli'ye gitmiş, esmiş gürlemiş. Esip gürlese bişi görsek eyvallah. Gürlüyor yere bir damla düşmüyor. Ne bağırıp çağırıyorsun, ne elde ediyorsun.

AYRINTILAR GELİYOR...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber