İki mahkum, inşaatı süren adliyeden kaçtı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2011 17:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çağlayan' da inşaatının birkaç ay sonra bitmesi beklenen İstanbul Adalet Sarayı'ndaki, cezaevi arşiv bölümünde çalışan iki mahkum, öğlen saatlerinde firar etti.

Firar olayını fark eden gardiyanlar hemen, cezaevi yetkilileri ve polisi arayarak yardım istedi. Çevrede yapılan araştırmada iki firarinin, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönüne doğru uzaklaştıkları belirlendi.

Yarıaçık cezaevinden getirildikleri belirlenen iki mahkumun 30 yaşındaki Adnan Gül ve aynı yaştaki Fatih Demir olduğu belirlendi.

Firar olayı polis telsizinden duyurulurken, mahkumların üzerlerinde kimlik bulunmadığı ve Adnan Gül'ün kısa boylu, kapşonlu, montlu ve kumaş pantolonlu, Fatih Demir'in ise uzun boylu, kot pantolonlu olduğu belirtildi. Her ikisinin de esmer tenli olduğu duyuruldu.

Mahkumların cezaevinin arşiv bölümündeki rafların montajını yaptıkları belirtildi.

Adliye inşaatında çalışan bir yetkili, kaçakların kendi bünyelerinde çalışmadıklarını belirterek, "Buradaki cezaevi arşiv bölümlerinin raflarını yapıyorlar. Gardiyanların kontrolünde çalışıyorlar. Bizden de oraya kimse yaklaşmıyor. Bizim adamlarımız onların bölümüne geçmiyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber