Torba tasarıya sekreter kulisi madde ekletmiş

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 02 Şubat 2011 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Torba tasarıya gelir uzmanlığı sınavı için madde eklenmesinin Gelir İdaresi Başkanlığı personeli olup TBMM'de geçici görev yapan sekreter ve danışmanların milletvekilleri nezdinde yürüttükleri ortak çalışma ile olduğu ortaya çıktı

CAHİT SARAÇOĞLU

Kadrosu Maliye Bakanlığı bünyesinde olup, TBMM'de geçici görev yapan 40 kadar sekreter ve danışmanın, milletvekilleri nezdinde yürüttükleri kulis çalışmasıyla torba tasarısına kendileri için madde eklettikleri ortaya çıktı. Geçici personelden gelen maillerde, "Söz konusu kanuni düzenlemenin yapılabilmesi için TBMM'de sekreter ve danışman olarak görev yapan Gelir İdaresi Başkanlığı personelleri olarak milletvekilleri nezdinde ortak bir çalışma yürütülmüştür" denildi.

YENİ ŞAFAK'TA ÇIKMIŞTI

Yeni Şafak'ın 29 Ocak'ta "Geçici görevli sekretere uzmanlık yolu" başlığı ile duyurduğu habere, kadrosu Maliye Bakanlığı'nda olup, özel hizmet zammı almak amacıyla TBMM'de geçici görev yapan sekreter ve danışmanlar, kamuoyuna duyurulmasından dolayı tepki gösterdiler. Haberde TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen torba tasarının 222'inci maddesinin geçici 9'uncu maddesi ile başka kurumlarda geçici personel olarak çalışanlara süresi bitmesine rağmen bir yıl içerisinde açılacak gelir uzmanlığı sınavına katılma hakkı getirilmesi yer almıştı.

TEPKİLER ADRESİNİ BULDU

Tepkilerini telefon ve e-mail ile dile getiren sekreter ve danışmanlar geçici görevle TBMM'de 6 ila 18 yıl arasında görev yaptıklarını da belirttiler. TBMM'de kadro alamamaktan şikayet eden bu kesim, maaşlarının yetmemesi üzerine TBMM'de ödenen özel hizmet farkı için bu görevi yaptıklarını dile getirdiler. Bu çalışan grubu, gelir uzmanlığı sınavına da maaşlarının 2200 gösterge üzerinden olacağı gerekçesiyle gireceklerini belirttiler.

40 sekreter işbirliği yaptı

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda son dakikada eklenen düzenlenmenin TBMM'de geçici görev yapan 40 kadar sekreterin kulisi ile olduğu ortaya çıktı. Geçici görevliler mail yoluyla tepkilerini dile getirirlerken, "Söz konusu kanuni düzenlemenin yapılabilmesi için TBMM'de sekreter ve danışman olarak görev yapan Gelir İdaresi Başkanlığı personelleri olarak milletvekilleri nezdinde ortak bir çalışma yürütülmüştür" dediler.

Önergeyi CHP verdi

Önergenin CHP'li Mustafa Özyürek tarafından verildiğinin yer aldığını da hatırlatan geçici görevli personel, "Kanuni düzenlenmenin sadece, bir partiye mensup milletvekilinin çalışanına yönelik olarak yapıldığını doğrudan ya da dolaylı olarak ima etmek diğer partilerin milletvekilleriyle çalışan sekreter ve danışman arkadaşlarımızın çabasına ve emeğine karşı yapılan bir haksızlıktır" değerlendirmesini yaptılar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber