Dikkat! Kaybettiğiniz nüfus cüzdanı başınıza dert açmasın

Haber Giriş : 29 Mart 2005 11:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da kaybettiği nüfus cüzdanındaki bilgiler kullanılarak adına kredi kartı çıkarılan ve ödemesi için 3 bin 775 YTL tutarında ekstre gönderilen bir kişi, Cumhuriyet Savcılığı'na başvurdu.

Bugüne kadar kapısından içeri adım atmadığı banka şubesinden ödemesi için 3 milyar 775 milyon liralık borç ekstresi gönderilen Bilal Güler, kaybettiği kimliği adına kredi kartı çıkarıldığını öğrenince, "dolandırıldım" diyerek savcılığa başvuruda bulundu. 2004 yılının sonlarında nüfus cüzdanını kaybettiğini söyleyen Bilal Güler, kimliğini yaptığı tüm aramalara rağmen bulamadığını ve Nüfus İdaresi'ne başvurarak yeni bir nüfus cüzdanı çıkardığını belirtti. Güler, aradan geçen 3 ay sonrasında adresine gönderilen bir banka ekstresini, kendisini tanıyan bir arkadaşının getirmesi üzerine büyük bir şaşkınlık yaşadığını ifade ederek, "Adıma çıkarılan kredi kartının 3 bin 775 YTL borcu olduğunu öğrendim. İlgili bankanın genel merkezini telefonla aradım. Telefondaki müşteri temsilcisinin 'adınıza kayıtlı kredi kartına 3 bin 775 YTL liralık borcunuz bulunuyor; bu parayı biran önce ödemezseniz, banka olarak icra takibi başlatmak durumunda kalacağız' şeklindeki sözleri üzerine şaşkınlığım daha da arttı" dedi.

Beyşehir ilçe merkezinde şubesi bulunmayan bankanın Konya'daki şubesine giderek konuyu araştırdığını anlatan Bilal Güler, "Kredi kartı çıkarılırken kaybettiğim nüfus cüzdanım kullanılmış. Çıkarılan kartla bir kuyumcudan alışveriş yapılmış. Kadınhanı İlçesi'nde nüfus cüzdanını kaybeden bir din görevlisinin de kimliği kullanılarak kart çıkarılmış ve 4 bin 683 YTL bankadan kredi kartı borcu için ekstra gönderilmiş. Bu din görevlisi arkadaşla birbirimize kefil gösterilmişiz" dedi. Nüfus cüzdanı kaybetmenin insanların başına birçok kötü olayı getirebileceğini bu olaydan sonra daha iyi anladığını belirten Güler, dolandırıcıların yakalanması için Beyşehir Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu sözlerine ekledi.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber