Roketsan'ın 800 bin lirası çalışanın hesabından çıktı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Şubat 2011 08:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

TSK Güçlendirme Vakfı'na ait Roketsan'ın 800 bin lirasının özel hesaplara aktarıldığı tespit edildi. Şüpheli Oktay Özmen'in avukatı, davanın askeri mahkemede görülmesi için mahkemeye başvurdu

YAKUP BULUT ANKARA STAR

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait Roketsan'ın yaklaşık 800 bin TL'sının özel hesaplara aktarıldığı tespit edildi. Elmadağ Cumhuriyet Savcılığı'nın Roketsan'da 1997'den beri hesap uzmanı olarak çalışan Oktay Özmen'ın 12 yıl hapsini istediği iddianame, Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

41 USULSÜZ HAVALE YAPILMIŞ

?Hizmet Nedeniyle Güveni Kötüye Kullanma? suçlamasıyla hazırlanan iddianameye göre Ankara Elmadağ'daki Roketsan A. Ş.'de hesap uzmanı olarak çalışan Oktay Özmen'in 2005-2009 yılları arasında 794 bin TL 888 TL'yi, 41 adet banka havalesi ile özel hesaplara aktardığı belirlendi. Farklı isimlere usulsüz para aktarımında, firmanın fatura iadeleri ve tekrarlayan belgelerin kullanıldığı görüldü. 794 bin TL 888 TL'yi üçüncü kişiler üzerinden şüpheli Oktay Özmen'in zimmetine geçirdiği belirtilirken, deliller arasında Özmen'in ifadeleri, Roketsan A.Ş.denetleme kurulu raporu, banka hesap ekstreleri ve havale talimatları yer aldı.

ASKERİ MAHKEME İSTEDİLER

İddianamede Oktay Özmen'in Türk Ceza Kanunu 155/2, 43/1, 168/1 ve 53. maddelerine göre cezalandırılması istendi. 12 yıla kadar hapsi istenen Oktay Özmen'in avukatı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na ait şirketle ilgili davanın askeri mahkemede görülmesi için Elmadağ Asliye Ceza Mahkemesi'ne başvuru yaptı.

ZİMMETE GEÇİRMEDE EYLEM BİRLİĞİ

Roketsan paraları ile ilgili bir diğer iddianame de hesap uzmanı Oktay Özmen ve satınalma müdürlüğü çalışanı Hakan Karanfil hakkında hazırlandı. Bu iddianamede de, ?şüphelilerin eylem birliği içinde aralarında iş bölümü yaparak çalıştıkları şirketin hesaplarından para almaya karar verdikleri, bu amaçla 2005- 2008 yılları arasında şirket hesaplarından çıktıkları iş avanslarını, firmalara gerçekte ödenmediği halde ödenmiş gibi göstererek değişik zamanlarda toplam 13 bin 205 TL?yi zimmetlerine geçirdikleri? ifade edildi.

Sözkonusu çalışanlar tutuksuz yargılanırken, Roketsan yönetimi tarafından işlerine son verilerek, şirketle ilişikleri kesildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber