Okul müdürlerinin başarı durumları değerlendirildi

Haber Giriş : 29 Mart 2005 15:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Bafra İlçesi'nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilçelerde bulunan okul müdürleri için, eğitim ve öğretimle ilgili genel başarı durumları hakkında toplantı düzenlendi.

Bafra Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Bafra, 19 Mayıs, Alaçam, Yakakent İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ilçelerde bulunan okul müdürü ile yardımcıları katıldı. Samsun Milli Eğitim Müdürü Cevdet Aydın, ülke genelinde başarısızlığın nedenlerinden birinin dersliklerin azlığı, sınıf öğrenci sayısının fazlalığından kaynaklandığı, bu konuda derslik kazandırarak, sınıf öğrenci sayılarının azaltılacağını anlattı.

Aydın, öğretmenin genel olarak, verimsiz olmasının nedeninin bir tanesinin de uzak yerlere gidiş geliş yapmaları olduğunu, yine okul müdürlerinin uzun süre aynı okulda müdür olarak kalmasının da verimliliği düşürdüğünü belirtti. Aydın, "Bu konuya biz el atmadan okul müdürü arkadaşlarımız, kendi aralarında değişiklik isteminde bulunabilirler.

İdareci ve öğretmenlerin kendilerini sürekli yenilemesi gerekiyor. Arkadaşlarımız arasında okuma alışkanlığı her gecen gün azalıyor. MEB tarafından ilimiz, pilot bölge görüldüğünden, projeler çok önemli hale geldi. Yeni projelerde okuma alışkanlığının geliştirilmesi gerekiyor.

Temiz su içme projesi olarak okullarımızda çalışma başlattık, şu anda çalışmalar devam ediyor" dedi. İdareci ve öğretmenlerin sosyal ilişkileri geliştirici çalışmalarının yararlı olacağını, 38 ülke içerisinde dünyada Matematikte 31., Fen Belgisi'nde 33. sırada yer alındığını belirten Aydın, "Samsun Karadeniz'in toplandığı bir merkez. Her okul kendine göre Samsun'da bir rant çevresi oluşturmuş. Bu şekil eğitimin kalitesini düşürür.

Yeni öğretim programında öğrenci merkezli bir öğretim anlayışını benimseyen, öğrenciyi ezbercilikten uzak tutan, aşırı bilgi yükü ve gereksiz detaylara yer vermeyin. Hem öğrenciyi hem de öğretmenleri aktif kılın. Nitelikli ve duyarlı bir insan tipi yetiştirilmesini ön planda tutan bir dünya vatandaşı olma özelliğini kazandırın. Bilgisayar başta olmak üzere diğer araç ve gereçlerin kullanımına ortam hazırlayın. Yeni yaklaşımda öğrenci aktif katılımcı, konuşan, soru soran, sorgulayan, çözümleyen öğretmen ise; sorgulayan, soru sorduran, düşündüren, tartıştıran ve dinleyen, etkinlik planlayan, rehberlik yapabilen, yönlendiren, öğrenme ortamını hazırlayan, eksik ve hataları düzelten olacaktır" diye konuştu.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber