Bakan Açıklamasına Rağmen Osmaniye Valiliğinin Israrı Sürüyor

23.03.2005 tarihinde, "Osmaniyeli Öğretmenler, Yanlışın Durdurulmasını İstiyor" başlıklı bir haber yayımlamıştık. Bu haberde, Osmaniye il'i genelindeki ilköğretim okullarının 1, 2, 3 ve 4.sınıfların öğleden sonra 5, 6, 7 ve 8. sınıfların ise sabah eğitim görmesi konusunda talimat verildiği ve 28.03.2005 tarihinde uygulamaya geçileceği belirtilmiştir. Osmaniyeli öğretmenlerin isteği üzerine uygulamaya gelecek yıl başlanılmasının daha uygun olacağını ifade etmiştik. Bu haberimizden sonra, Milli Eğitim Bakanı da, uygulamaya gelecek yıl geçeceğini belirtti. Ama Osmaniye Valiliği Bakanın talimatını esas aldı ve eğitim öğretimin bitmesine iki ay kala bu projeyi uygulamaya koydu.

Haber Giriş : 31 Mart 2005 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu konuda yayımladığımız haberi görmek için tıklayın.

Bu haberimizin ardından Milli Eğitim Bakanı Doç Dr. Sayın Hüseyin Çelik'in Zaman gazetesinde bir açıklaması yayımlanmıştır. Bakan Çelik zaman gazetesindeki açıklamasında şu hususlara değinmiştir.

"İkili eğitim yapılan ilköğretim okullarındaki 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri öğlenci, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri ise sabahçı olacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ziyaret ettiği illerde yöneticilerden, minik öğrencilerin sabahın erken saatlerinde yataklarından kaldırılarak okula getirilmesinin önlenmesini istedi.

8. sınıf öğrencileri ile 1. sınıf öğrencilerinin aynı mekanı paylaşmalarının da doğru olmadığını anlatan Çelik, büyük sınıflardaki çocukların küçük sınıflardakileri ezmesinin önüne geçilmesi talimatı verdi. Bu konuda velilerden ve öğrencilerden çok sayıda şikayet geldiğini anlatan Çelik, "8 yıllık ilköğretim uygulamasında bir sorun yok. Sadece küçük çocukların ezilmemesi ve dövülmemesi için minikleri öğlenci yapın diyoruz. Tabii bu yıl geçti, önümüzdeki öğretim yılından itibaren bu uygulanabilir."

Ancak, Milli Eğitim Bakanının bu açık ve net ifadelerine rağmen Osmaniye Valiliği uygulamadan vazgeçmemekte, Bakanın mart ayı içinde yaptığı ziyarette verdiği talimatı esas almakta ve Bakanlıktan kendilerine açık ve net bir talimat gelmeyene kadar yapacakları işlemden geri dönmeyecekleri intibaını vermektedir.

Bir kez daha ifade etmek istiyoruzki, eğitim öğretimin bitimine 2 ay kala yapılacak böyle bir uygulama tüm kesimleri fazlasıyla sıkıntıya sokacaktır. Osmaniye Valiliğinin bir an önce konu hakkında Bakanlığı bilgilendirmesi ve uygulamanın gelecek yıldan itibaren uygulanması konusunda gerekli hassasiyeti göstermesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber