Polisin silahlı zanlıyı etkisiz hale getirmesi Mobese kamerasında/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 08 Şubat 2011 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da bir birahanede yaşanan silahlı kavgaya müdahale eden sivil polisler elinde silahlı bulunan kişiyi güçlükle etkisiz hale getirdi. Yaklaşık bir ay önce kentin göbeğinde yaşanan bu olay ise Mobese kameralarına saniye saniye yansıdı.

Kameralara yansıyan görüntülerde şehrin en işlek caddelerinden Kışla Caddesi üzerinde bulunan bir birahanede akşam saatlerinde çıkan silahlı kavga sonrası kaçmaya çalışan 2 zanlının sivil polisler tarafından nasıl yakalandığı görülüyor.Birahanede silahlı kavga çıktığı ihbarı üzerine olay yerine kısa sürede Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil bir ekip gitti. Polis ekibi, eli silahlı kişiye ilk olarak birahanenin bulunduğu pasaj içinde müdahale etmek istedi fakat alkollü olduğu öğrenilen M.Y. isimli zanlı elindeki silahı polise doğrultarak ateşlemeye çalıştı. Şans eseri tutukluluk yapan silah ateş almayınca M.Y.(26) ve arkadaşı İ.T.(21) caddeye çıkarak kaçmak istedi. Bu sırada Mobese kameralarına yansıyan görüntülerde kaçmak isteyen M.Y. ile sivil polis memurunun boğuşması yansıdı. Boğuşma sırasında yere düşen M.Y.'nin silahını ayağıyla uzaklaştıran polis memuru diğer arkadaşının da gelmesiyle M.Y. ve İ.T.'yi yere yatırarak kelepçe taktı.

Resmi polis ekiplerinin de gelmesiyle gözaltına alınan M.Y. ve İ.T. sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü. Sorgusu tamamlanan M.Y. ve İ.T. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın çıktığı birahanede yapılan incelemelerde 6 adet boş kovan bulunurken kavga sırasında güvenlik görevlisinin de hafif şekilde yaralandığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber