Cezaevlerinde internet üzerinden görüşmeler başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2011 14:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, cezaevinde tutuklu ve hükümlü yakını bulunanlar için internet üzerinden bir uygulama başlattı. Savcılık onayına gerek kalmadan UYAP sisteminden alınan izinle açık ya da kapalı görüş yapılabilecek.

Adalet Bakanlığı, UYAP üzerinden cezaevinde tutuklu ve hükümlü yakınları bulunanlar için bir çalışma yaptı. Ulusal Yargı Ağı (UYAP) sistemi üzerinden aradaki dilekçe prosedürü kaldırıldı. Görüş yapmak isteyenlerin yalnızca cezaevi müdürlüklerine başvurması yeterli olacak. Sadece özel durumlarda savcılık onayı istenecek.

Cezaevi görevlileri, yakınlarıyla görüş yapmak isteyenlerin bilgilerini sistem üzerinden kontrol ederek bilgi verecek. Sistemde tüm akrabalık ilişkilerinin kayıtlı olması nedeniyle yalnızca izin verilen kişiler görüş yapabilecek.

Kapalı ve görüş ziyaretlerinden, tutuklu ve hükümlü yakınlarının eşi, annesi, babası, büyük annesi, büyük babası, çocukları, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kaynı, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesinin anne ve babası, kayınpederinin anne ve babası, büyük annesinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyük annesinin anne ve babası, büyük babasının anne ve babası, torununun çocuğu, kardeş çocuğu, amcası ve eşi, halası ve eşi, dayısı ve eşi, teyzesi ve eşi, vasisi, kayyımı

yararlanabiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber